Život ukázal, že parkovanie s rampou a stĺpikmi pri Lidli bol problém

SPRÁVY
1 /

Pred vyše mesiacom sme na základe upozornenia  našich čitateľov Jána a Petra priniesli informáciu o problémoch vodičov áut, ktorí po osadení rampy s kovovými stĺpikmi na parkovisku pri Lidli na Tajovského ulici zažívali najmä s väčšími autami kritické situácie. Ukázalo sa, že problém sa dá riešiť pomocou správnej komunikácie a medializácie.

Išlo o dosť nevhodne a zbytočne umiestnený železný stĺpik pri vjazde na parkovisko. Ten bol osadený asi v dvoch tretinách celkovej šírky vjazdu od parkovacieho automatu. Nevedno, načo tam bol, pretože medzera pri zatvorenej rampe bola aj bez tohto stĺpika tak malá, že tadiaľ žiadny automobil jednoducho nemal šancu prejsť. .

Táto zábrana neslúžila ani pre motocyklistov, ktorým tadiaľ umožňovala pohodlný prejazd. Spôsobovalo to časté strety áut s autami a ich poškodenie. Odnášal si to nielen „neviditeľný“ stĺpik, ale najmä karosérie áut.

„Daný rampový systém  bol naprojektovaný podľa noriem a bol prevzatý dopravným inšpektorátom. Keďže stĺpik je málo viditeľný a naozaj dôkazom toho je aj to, ako teraz vyzerá, rozhodli sme sa osadiť stĺpik vyšší, aby bol lepšie viditeľný a vodiči sa tak mohli lepšie okolo neho orientovať,“

reagoval LIdl na upozornenie Bystričana Petra, ktoré sme zverejnili.

Vodiči parkujúci svoje autá pri Lidli si nedávno mohli všimnúť,  že úprava nevhodne nainštalovaného stĺpika na Tajovského ulici, pravdepodobne dospela do finálneho štádia. Nebezpečný stĺpik sa najskôr provizórne zvýšil plastovým kužeľom. Následne tento pôvodný stĺpik „skrášlený“  mnohými otermi  lakov rôznych farieb áut vymenili za  nový a vyšší.

Tento nový stĺpik bol už viditeľný aj pre majiteľov väčších áut, ale zostal problém s jeho umiestnením. Preto nečudo, že čoskoro zmenil svoju vertikálnu polohu za horizontálnu. Niekto sa doň oprel svojím vozidlom. Po tomto incidente konečne aj vedenie Lidla napokon zvážilo nevhodné umiestnenie stĺpika. Preto nechali osadiť úplne nový tenší a vyšší stĺpik o kúsok ďalej v tesnej blízkosti obrubníka.

Treba oceniť snahu majiteľa parkoviska postupne vyriešiť túto situáciu k spokojnosti motorizovaných návštevníkov známeho obchodného reťazca. Teší nás, že sme k tomu mohli prispieť zverejnením problému na základe čitateľských podnetov a zamedziť tak ďalším poškodeniam  vozidiel…

Autor: (dem), Foto: redakčné