Zimný Čaj o piatej bude 26. februára v Robotníckom dome

SPRÁVY
0 /

V tradícií tanečných zábav pokračuje mesto aj tento rok Po úspešnej sérii letných tanečných podujatí v Mestskom parku na Tajovského ulici sa môžu Banskobystričania tešiť na ďalšie pokračovanie v zimnom vydaní.

Tančiareň v Robotníckom dome

Mesto Banská Bystrica pozýva všetkých v nedeľu 26. februára 2017 o 17:00 hod. na Čaj o piatej. Na tančiareň sa tentoraz premenia priestory Robotníckeho domu. V minulosti sa Banskobystričania zabávali v kaviarňach i kultúrnych domoch. Na tieto zábavy si však spomínajú už len skôr narodení obyvatelia Banskej Bystrice.

„Všetkých Vás pozývame do priestorov Robotníckeho domu, kde si môžete zaspomínať na staré časy alebo objaviť čaro minulosti. Do rytmu zahrá známa banskobystrická kapela Hit Band. Príďte si posedieť pri dobrom čaji a spoločne obnovme tradície tanečných zábav aj v Robotníckom dome,“

pozýva Lýdia Baranová z Odboru kultúry, športu a cestovného ruchu MsÚ Banská Bystrica. Vstupné pre dospelých je 5 €. Pre seniorov 3 €.

Čaj o piatej bol prvýkrát vlani v parku

Mestský park na Tajovského ulici bol považovaný za miesto oddychu, príjemných prechádzok a posedení, stretávania sa rodín i romantických schôdzok milencov. Počas nedieľ a sviatkov vítal obyvateľov mesta na koncertoch vojenských hudieb, mnohokrát bol dejiskom ľudových zhromaždení. Oáza pokoja, ako staršie ročníky zvyknú park nazývať, ponúkala aj občerstvenie v neďalekej reštaurácii.

Banskobystrická samospráva vlani v lete nadviazala na tradíciu promenádnych koncertov v mestskom parku a 14. augusta zorganizovala v Mestskom parku pri altánku prvý hudobno – tanečný Čaj o piatej pre všetky vekové kategórie Bystričanov. Teraz v zime pokračuje Čaj o piatej v Robotníckom dome.

plagat caj o piatej RD

Zdroj: mesto BB, Foto: Mirka Chabadová