Aktualizované: Žena v Podháji vyskočila z horiaceho bytu na prvom poschodí

SPRÁVY
8 /

V stredu o pol druhej ráno zasahovali banskobystrickí hasiči pri požiari bytu na ulici Podháj v mestskej časti Radvaň. Medzitým podľa svedkov z horiaceho bytu na prvom poschodí vyskočila podnájomníčka.

Napriek okamžitému zásahu hasičov, ktorým sa podarilo požiar rýchlo uhasiť, oheň spôsobil značné škody. Požiar bol totiž nahlásený dosť neskoro.  Na výjazde sa zúčastnilo 14 hasičov so štyrmi kusmi techniky.

Boris Chmel z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby  pre agentúru SITA uviedol:

„Žena (38) mala popáleniny v oblasti trupu, bola pri vedomí a transportovaná do nemocnice v Banskej Bystrici.“ 

Podľa slov operačného dôstojníka Dušana Mlynárika pre agentúru SITA, v byte bola podnájomníčka, ktorá pri požiari utrpela značné popáleniny a momentálne je v opatere zdravotníkov v Rooseveltovej nemocnici. Príčinu požiaru a presný rozsah škôd zatiaľ vyšetrujú.

Podľa svedkov pri požiari bytu  z prvého poschodia vyskočila žena, ktorá tu býva v podnájme. Mala na tele popáleniny a po páde na zem bola v bezvedomí. Zdravotníci jej poskytli prvú pomoc a previezli ju do nemocnice.

Aktualizované  ínformácie

Ako informovala TV JOJ, pri nočnom požiari niekoľkometrové plamene šľahali z bytu na prvom poschodí.  Na balkóne stála žena a horelo na nej oblečenie.  Cez horiaci byt sa jej von dostať nepodarilo, tak napokon vyskočila a dopadla na trávnik pred bytovkou. Jej 11 – ročný syn bol už dole a spolu so susedmi kričali na ženu, aby skočila.

Záchranári ju okamžite previezli do Rooseveltovej nemocnice s popáleninami tretieho stupňa. V priebehu dňa pacientku transportovali do bratislavského popáleninového centra. Je v umelom spánku  a má popáleniny asi  na 50 percentách tela.

Podľa zatiaľ nepotvrdených informácií mala zúfalá žena založiť požiar v byte sama, keď údajne zapaľovačom podpálila záclonu v kuchyni. Dôvodom mali byť dlhodobé rodinné problémy…

Autor: (tom), Foto: ilustračné