Zapojte sa do interaktívnej súťaže Objavuj a vyhraj s indíciami

SPRÁVY
0 /

Táto súťaž, v ktorej rodiny hľadajú poklad v regióne Stredné Slovensko, otvára novú turistickú sezónu. V nej pripravuje Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOSR) Stredné Slovensko viacero prekvapení.

„Na vytýčených turistických okruhoch (tri nezávislé okruhy Banská Bystrica, Sliač, Zvolen) sú skryté indície, ktorých zložením spoznáte tajné heslo – slogan. Toto heslo po vylúštení pošlite emailom na adresu info@centralslovakia.eu a budete zaradení do žrebovania o atraktívne ceny,“

hovorí výkonný riaditeľ OOCR Jiří Pěč.

Teraz prichádzame s prvými indíciami. Jednotlivé popisy miest, kde sú ukryté, sa budú postupne zverejňovať. Vždy jedna pre Sliač a Zvolen, po dve pre Banskú Bystricu v priebehu pracovného týždňa od 22. – 26. 6. 2015 na webovej stránke  www.centralslovakia.eu a na facebook.com/centralslovak.

Prvé indície:

Banská Bystrica 1 – Patrí medzi dominanty historického centra mesta. V minulosti známa pod názvom zelená alebo vážnicová. Stojí na hornom konci námestia SNP. Spočiatku plnila aj strážnu funkciu. Kto sa bojí výšok, indíciu nenájde a príde aj o krásny pohľad na panorámu mesta.

Banská Bystrica 2 – V minulosti bol miestom oddychu, príjemných prechádzok a posedení, vzájomného stretávania sa rodín, ale aj koncertov v centrálnom altánku. Kto hľadá indíciu, hľadá aj miesto „pod ktorým býva najväčšia tma“ a dohliada naň spisovateľ, po ktorom je pomenované neďaleké gymnázium.

Sliač – Voda zurčí na námestí, osviežuje všetkých hostí. Sčítaj trysky v jednom rade, máš písmeno v nápovede.

Zvolen – V čom spočíva hlavná činnosť Arboréta Borová hora? Odpoveď nájdeš pri vstupe do jeho krásnych zbierok a tvoja indícia bude v prvom písmene.

Druhé indície:

Banská Bystrica 1 – Voda , voda, samá voda. Hľadajte minerálny prameň, ktorý svojou arómou pripomína čertov a peklo. Nachádza sa vedľa plôch, kde sa zdržuje veľa vody.

Banská Bystrica 2 – Ryby, rybky, rybičky . Hľadajte jazierko vedľa Hrona a tam nájdete ďalšiu indíciu.

Sliač  – Krásna deva, múza, v kúpeľoch s a na vás díva. Pod ňou verš stojí: „… tu mŕtva láska ožila…“ V jej mene tretiu hlásku hľadaj – už druhú indíciu máš.

Zvolen – V zelenej oáze zvolenského námestia nájdeš hlavu. Tá hlava bol v minulosti plná básní a slovenčiny.

 

Zdroj: OOCR