Začína výstava Kvetena a Včely

Výstava
0 /

Obľúbená výstava pre záhradkárov Kvetena a Včely začína v utorok 28. apríla opäť v areáli Pamätníka SNP v Banskej Bystrici. Je to už 17.ročník Kveteny a 6.ročník včelárskej výstavy, čím sa v Banskej Bystrici zahajuje jarná záhradkárska sezóna

Súčasťou prezentačno-predajnej záhradníckej výstavy Kvetena – jarná záhrada je  aj výstava Včely – med a včelárstvo. Potrvá od utorka 28. apríla do piatku 1. mája, denne od 9:00 do 18:00 hod.

Návštevníci môžu nielen obdivovať kvetinovú výzdobu Pietnej siene Múzea SNP a rôzne kvetinové kompozície či rastliny, ale si aj niečo kúpiť do záhradky zo širokého sortimentu kvetov, drevín, záhradníckych pomôcok, kvalitných včelích produktov, náradia a nástrojov pre včelárov. Budú tu úle, medzistienky, medomety, rôzne ochranné pomôcky a liečivá

Určite zaujme aj výstava bonsajov a skalničiek. K dispozícii budú všakovaké sadenice, osivá a množstvo liečivých rastlín a výrobkov z nich. Nebude chýbať drobná  záhradná architektúra, chovateľské potreby či záhradný nábytok. Každý tu môže nájsť nejakú inšpiráciu do svojej záhradky.

V piatok 1. mája od 10:00 hod. bude prebiehať ukážka tvarovania bonsajov.  Súčasťou výstavy Kvetena a Včely je aj prehliadka expozícií Múzea SNP. Organizátorom výstavy je spoločnosť MEEN a koná sa pod záštitou  primátora mesta Banská Bystrica Jána Noska.

program kvetena

program vcely

Autor: (val), Foto: Ilustr.