Začiatkom septembra sa už trochu ochladí, najmä v noci

SPRÁVY
0 /

Po horúcom slnečnom víkende, počas ktorého sme v Banskej Bystrici a na Sliači zažili Oslavy 71.výročia SNP a SIAF 2015, vstúpime do nového už septembrového týždňa síce ešte so slnkom. Neskôr sa trochu zamračí a mierne ochladí.

pondelok by malo byť zväčša polojasno. Denná teplota sa ustáli na úrovni 33 °C, v noci klesne na 15 °C.

Aj v utorok bude v našom meste podobný ráz počasia, so zväčšením oblačnosti pribudne možnosť búrok. Maximálna teplota cez deň vystúpi  na 32 °C, v noci bude okolo 15 °C.

stredu by mala byť v Banskej Bystrici polooblačno Ortuť teplomera sa cez deň dostane na  27 °C, v noci klesne na 12 °C .

Vo štvrtok meteorológovia predpovedajú pre naše mesto oblačno. Denná teplota sa dostane na  21 °C, v noci bude  okolo 11 °C.

Aj v piatok by malo byť zväčša oblačno. Teplota cez deň bude na úrovni  22 °C, v noci klesne na 10 °C.

V meste pod Urpínom nás čaká prevažne oblačný víkend. V sobotu má byť zamračené s prehánkami, pričom denná teplota vystúpi na 20 °C, v noci bude okolo  9 °C. V nedeľu môžeme očakávať polooblačno s teplotou cez deň  23 °C, v noci bude 8 °C.

Koniec prázdnin nás teda zastihne zmena počasia, aj keď nie ešte taká výrazná,. Pominú však tridsiatky  a pomaly si budeme zvykať na kratšie dni, ale aj chladnejšie a dlhšie večery. Kolobeh života a ročných období sa nezastaví….

Zdroj: SHMÚ, Foto: Mirka Chabadová