Začalo sa s výstavbou cesty a chodníka na Jegorovovej ulici

SPRÁVY
0 /

Vybudovanie plnohodnotného prepojenia pre peších a vodičov medzi Triedou SNP a Jegorovovou ulicou sa stáva skutočnosťou. V najbližšom období pribudne v tejto lokalite nový chodník s vozovkou, ktorá po rokoch uľahčí a skvalitní prístup obyvateľov ku garážam či jednému z najväčších zamestnávateľov v Banskej Bystrici.

V mestskom rozpočte boli na tento účel vyčlenené financie vo výške 120 000 eur. S výstavbou sa začalo už v priebehu minulého týždňa. Vysúťažený zhotoviteľ začal s realizáciou prác na odvodnení cesty vybudovaním prípojky dažďovej kanalizácie, ktorá sa napojí na už existujúcu. Na mieste je v súčasnosti viditeľné aj vytýčenie budúceho chodníka.

„Opakovane sme dostávali podnety od obyvateľov a vedenia jedného z mobilných operátorov, aby sme v tejto časti mesta zabezpečili kvalitnú infraštruktúru. Som rád, že sa nám na tento účel podarilo vyčleniť financie a po spracovaní projektovej dokumentácie a získaní príslušných povolení sa začalo s realizáciou stavebných prác. Bezpečný chodník i cesta by mali byť realitou do konca leta,“

hovorí primátor Ján Nosko.

Súčasťou projektu je aj modernizácia verejného osvetlenia, ktoré počíta s novými LED svietidlami. Stavebné práce by mali byť ukončené do 70 kalendárnych dní.

 

Zdroj: Zdenka Marhefková, Foto: mesto BB