Za vyhrážky manželke zabitím odpracuje muž 80 hodín povinnej práce  

SPRÁVY
1 /

O tom, že vyhrážať sa vlastnej manželke zabitím sa neoplatí ani pred krčmou, sa presvedčil Milan  zo Slovenskej Ľupče. Za trest  odpracuje 80 hodín povinnej práce.

V pondelok Okresný súd v Banskej Bystrici uložil agresívnemu manželovi uložil povinnú prácu. 47-ročný Milan zo Slovenskej Ľupče. Najskôr pohrozil manželke Eve zabitím a potom jej na druhý deň pred krčmou vylepil zaucho. Pred súdom už obvinený muž taký „hrdina“ nebol a s prokurátorkou už triezvy uzavrel dohodu o vine a treste.

Prípad sa stal ešte v apríli minulého roka krátko pred polnocou v areáli Roľníckeho družstva Hron v Slovenskej Ľupči. Milan potužený alkoholom a so sekerou v ruke búchal na dvere,  aby mu manželka Eva otvorila. Tá to odmietla, tak sa jej vyhrážal zabitím. Na druhý deň predpoludním v krčme  Pod hradom ju manžel stále pod vplyvom alkoholu napadol, dal jej facku a opäť sa jej  vyhrážal zabitím.

Podľa polície Milan spáchal prečin nebezpečného vyhrážania, k čomu sa aj priznal. Súd potom schválil jeho dohodu o vine a treste s prokurátorkou, za čo dostal len 80 hodín povinnej práce, ktoré musí odpracovať do jedného roka vo svojom voľnom čase bez nároku na odmenu. Zároveň ho čaká ambulantná forma protialkoholického liečenia.

Rozsudok nadobudol právoplatnosť ihneď po jeho vynesení súdom, keďže súčasťou dohody o vine bol záväzok obvineného, že sa voči nemu neodvolá.

Autor: (mt), Foto: ilust.