Za stranu Sieť kandiduje na primátora Marian Korytiak

SPRÁVY
30 /

Vo štvrtok sa s novými kandidátmi na bystrického primátora akoby roztrhla sieť. Za stranu s rovnomenným názvom sa v novembrových komunálnych voľbách bude uchádzať o priazeň Bystričanov Marian Korytiak.

Bývalého okresného policajného riaditeľa, dnes vysokoškolského pedagóga,  prišiel do Banskej Bystrice predstaviť predseda strany SIEŤ Radoslav Procházka:

„Dnes sa Banská Bystrica v tomto smere trochu trápi, lebo mesto nemá dobrú správu a sú naň prisaté rôzne pijavice, ktoré neprinášajú úžitok ľuďom, ktorí tu žijú,“

povedal Procházka na Námestí SNP.

Marian Korytiak (45) má byť podľa Procházku tou osobou, ktorá mestu prinesie aktívnu a komplexnú službu, spolu s impulzami hlavne pre mladých ľudí.

„Som nominantom novej politickej strany, ktorá prináša nielen komplexný pohľad na mesto. Neprináša len pozíciu primátora, ale aj mnohých poslancov. Na vysokú úroveň treba dotiahnuť prepojenie materských a základných škôl tak, aby kvôli demografickému poklesu žiakov neprichádzalo mesto o existujúcu infraštruktúru,“

uviedol na štvrtkovej tlačovej besede Korytiak.

Pár dní pred registráciou kandidátok, ktorá sa uzavrie v nedeľu 21.septembra o polnoci, tak poznáme mená už 7 kandidátov na primátora mesta Banská Bystrica: Peter Múkera (nezávislý), Peter Gogola (nezávislý), Peter Lačný (KDH), Ján Nosko (nezávislý), Ján Sásik (SĽS), Ľubomír Hadvičák (TIP) a Marian Korytiak (SIEŤ). Podľa našich informácií by ôsmym  kandidátom mal byť Pavol Bielik (nezávislý). Všetky mená vrátane kandodátov na 31 poslaneckých miest sa oficiálne dozvieme až po nedeli.

Autor: (dem), Foto: Ilustr.