Vyčarujme deťom úsmev  

SPRÁVY
0 /

Určite súhlasíte, že na svete nejestvuje nič krajšie, ako úsmev na detskej tvári. Každý rodič dôverne pozná radosť v detských očiach  pri stavbe prvého pieskového hradu, prekonaní strachu z prvej šúchačky, či pri hre s novým kamarátom.

Práve preto vznikla myšlienka Vladimíra Ivana, predsedu občianskeho združenia New Faces, spojiť hru  a socializáciu detí a realizuje projekt detského ihriska v mestskom parku v Aréne New Faces v Banskej Bystrici. Počas radostných chvíľ malých ratolestí si môžu mamičky spríjemniť chvíle na tomto športovisku cvičením na outdoorových strojoch, cvičením pilates, jogy alebo len tak oddychovať na „sportcurtovom“ povrchu. Do Arény, ktorú zdobí parkourová a dokonca aj petangová dráha sú však pozvané všetky vekové kategórie.

V duchu dobra, ľudského citu a dobrosrdečnosti otvorilo občianske združenie New Faces už 4. ročník verejnej zbierky „Vyčarujme deťom úsmev“, ktorej výťažok bude tentokrát venovaný na podporu výstavby detského ihriska v New Faces Aréne. Tento rok odštartovali túto krásnu akciu kandidáti na poslancov do mestského zastupiteľstva. Každý „kúzelník“, ktorý sa zapojil do čarovania prostredníctvom krátkeho filmu – videa vyzýva ďalších priateľov s dobrým srdcom, aby sa do zbierky pripojili.

Priebeh akcie ako aj video záznamy s kúzelníkmi môžete sledovať online na sociálnej sieti facebook. Do akcie sa postupne zapájajú aj známi banskobystrickí športovci, ktorí taktiež vyzývajú svojich priateľov a širokú verejnosť, aby sa spojili pre dobrú vec. Čarovanie sa teší veľkému záujmu zo strany verejnosti.

„Ľudské teplo, cit a dobrosrdečnosť nám už 4. rok pomáhajú čarovať úsmev, radosť a smiech na tvárach tých, ktorí sú pre nás celým svetom,“

hovorí čerstvý otecko a predseda občianskeho združenia New Faces Vladimír Ivan, ktorý sa pomoci deťom v našom meste venuje aktívne už niekoľko rokov. Prvé dva ročníky tejto verejnej zbierky boli venované pomoci deťom na klinike detskej onkológie a hematológie v Banskej Bystrici.

Občianske združenie New Faces zakúpilo infúzne volumetrické pumpy, ktoré umožňujú malým- veľkým láskam liečbu v domácom prostredí a tak aspoň na chvíľu opustiť priestory nemocnice. V čarovný pondelok (12. júna 2013) otvorilo občianske združenie spolu so známymi športovcami interaktívnu školu v DFN v Banskej Bystrici, v rámci ktorej zakúpilo aj materiálne vybavenie pre multimediálnu výchovu za viac ako 7.000 eur.

Svojou prítomnosťou malých pacientov potešili aj zástupcovia jednotlivých futbalových klubov, ktorí sa zapojili do zbierky a deti obdarovali vytúženými hračkami a elektronikou. Ďalej sa New Faces rozhodlo venovať nielen pomoci chorým ale svoju pozornosť upriamilo aj na prevenciu zdravia a pod heslom „ V zdravom tele zdravý duch“ buduje New Faces Arénu v mestskom parku v Banskej Bystrici. Jednotlivé ročníky tejto krásnej akcie si môžete pozrieť vo videoprezentácii:

Občianske združenie vyzýva všetkých ľudí, ktorým veci verejné nie sú ľahostajné, aby sa zapojili a podporili túto krásnu myšlienku. Akcia vyvrcholí na 15. ročníku populárneho futsálového turnaja Miba Štefan cup, v rámci ktorého sa uskutoční benefičný futbalový zápas na ktorom už tradične nebudú chýbať ani hviezdy slovenského futbalového neba.

Zdroj: New Faces