FOTO: Vo finále Miss Slovensko 2018 je aj sympatická Bystričanka Diana Őlvecká

SPRÁVY
1 /

Vo štvrtok popoludní riaditeľka Miss Slovensko Karolína Chomisteková v bratislavskom DoubleTree by Hilton predstavila finálovú dvanástku aktuálneho 23. ročníka súťaže krásy Miss Slovensko 2018. Medzi finalistkami má svoje želiezko v ohni aj Banská Bystrica.

Bystričanka Diana Őlvecká má 19 rokov a výšku 173 cm. Narodila sa v znamení Leva. Absolventka Gymnázia JGT študuje na Filozofickej fakulta UK a má rada tanec, divadlo, prácu s deťmi, dobrý film a literatúru. Vlani sa stala víťazkou súťaže krásy Miss Horehronia 2017. Vo finále Miss Slovensko 2018 má číslo 6 a budeme jej držať palce, aby sa jej podarilo dostať do top trojky.

Finálovú dvanástku tvoria Dominika Grecová (Humenné), Radka Grendová (Revúca), Katarína Molčanová (Valaská), Frederika Chovancová (Levoča), Zuzana Liščinská (Košice), Diana Őlvecká (Banská Bystrica), Jasmina Tatyová (Trnava), Nicole Hromkovičová (Bratislava), Katarína Darášová (Stupava), Rebeka Barboráková (Soblahov), Katarína Očovanová (Hriňová) a Jana Kadvanová (Galanta).

Na výbere tucta finalistiek sa veľmi rýchlo zhodla porota podľa slov neobvykle. Medzi postupujúcimi sú študentky rôznych vysokých i stredných škôl s rozmanitými zameraniami. Sú to modelky, ale aj dievčatá, ktoré dosiaľ s modelingom neprišli do styku.  Najmladšia finalistka ešte len oslávi osemnásť rokov, najstaršia má podľa pravidiel súťaže dvadsaťštyri. Zaujímavosťou tohto ročníka Miss Slovensko je, že porota nevybrala žiadnu náhradníčku.

„Každý rok je náročný, tento ročník bol už druhý, keď sme vyberali len z videoprihlášok, boli sme trocha skúsenejší, išlo to lepšie. Myslím si, že aj dievčatá si dali viac námahy na videoprihláške. Môžem povedať, že sme mali takmer istú dvadsiatku, ktorá postúpila do semifinále. Zbehlo to rýchlo a práve preto nemáme ani náhradníčku. Dievčatá už absolvovali nácvik chôdze, mediálny tréning a už sme stihli aj nafotiť oficiálne portréty, ktoré budú čoskoro vonku,“

uviedla pre TASR riaditeľka súťaže krásy Karolína Chromisteková.

Dvanásť finalistiek absolvovalo v uplynulých dňoch prvé spoločné sústredenie v Bratislave, v polovici februára ich čaká ďalšie, ktoré bude zamerané na spoločné aktivity, medzi nimi nakrúcanie profilových vizitiek a upútaviek k diváckemu hlasovaniu o Eva Miss Sympatia. Finálový večer sa uskutoční 28. apríla a v priamom prenose ho odvysiela TV JOJ.

Víťazka súťaže získa postup na svetové finále Miss World 2018, osobný automobil Hyundai Kona, dovolenku pre dve osoby v Ománe a ďalšie ocenenia. Prvá a druhá vicemiss postúpia na svetové súťaže Miss International a Miss Supranational. Počas finálového večera budú udelené aj tituly Miss Drive, Miss Gosh, Miss Pierot, Miss Príjemný hlas, Miss Press a Eva Miss Sympatia.

„Každý rok sa snažíme vo finále o niečo nové, tento rok sú dievčatá talentovo veľmi nadané, tak zvažujeme aj to, že obnovíme voľnú disciplínu. Ale tri mesiace do finále je dlhý čas na to, aby sme zistili, aké sú dievčatá osobnostne, ako sa vyprofilujú,“

 dodala Chromisteková.

 

Autor: (dem), Foto: Ján Zemiar a ilustračné