Vladimír Výbošťok najlepším veteránskym atlétom Európy 2012

SPRÁVY
0 /

Slovenského „Bolta“ medzi svetovými veteránmi, ako nazývajú Banskobystričana Vladimíra Výbošťoka, ocenila EVAA (Európska veteránska atletická asociácia) cenou „Najlepší Európan 2012“. Prevezme si ju 18.marca v San Sebastiane, počas halových majstrovstiev Európy veteránov.

v markize1„Je to pre mňa osobne, ale aj pre Slovensko a Banskú Bystricu veľká česť, získať takéto najvyššie európske športové ocenenie. Nesmierne si to vážim, lebo v uplynulej sezóne som sa nielenže stal halovým majstrom sveta a majstrom Európy v najkratších šprintoch veteránov nad 65 rokov, ale zároveň som vytvoril svetové rekordy na 60 a 100 metrov. V tomto roku ich chcem prekonať, teraz už vlastne sám seba“ povedal pre náš portál Vladimír Výbošťok, ktorý 19.februára oslávi 66.narodeniny.

Aj keď sme ešte len v polovici zimy, najrýchlejší senior sveta nezaháľa. Je v plnej príprave na najbližší vrchol tejto atletickej sezóny, ktorým budú marcové halové majstrovstvá Európy veteránov v Španielsku. Poctivo trénuje každý deň po tri hodiny, okrem nedele, kedy si dopraje oddych a relax.

„Cítim sa dobre, aj keď som nedávno prekonal nepríjemnú chrípku. Tréningový výpadok som už dohnal a v športovej hale na Štiavničkách zaberám naplno. Okrem toho sa venujem aj spolupráci s médiami, ktoré si ma po minulom rekordnom roku akosi začali viac všímať. Za to vďačím aj vášmu portálu, ktorý dlhodobo mapuje moju cestu za športovými úspechmi,“ vysvetľuje s úsmevom Výbošťok.

Vlado nám prezradil, že okrem svojho banskobystrického sponzora HADVIČÁK s.r.o. začal spolupracovať aj so známym moderátorom Petrom „Pinďo“ Lengyelom. Ten sa ho ujal s cieľom ešte viac zviditeľniť nášho najrýchlejšieho seniora planéty nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. „Vďaka tomuto obdivuhodnému chlapíkovi, ktorý dokáže šíriť okolo seba pozitívne myslenie, som už absolvoval niekoľko vystúpení v Markíze, Jojke či vo Fun rádiu. Bude toho ešte viac, ale naším hlavným cieľom je, aby som uspel na atletických pretekoch a bol najlepší na svete vo svojej vekovej kategórii,“ dodáva najlepší európsky veterán.

Mimochodom v markízackom „Dobrom ráne“ Výbošťok okrem vtipnej diskusie behal po schodoch, aby mu jeho zdravotný stav otestoval prítomný lekár. Výsledok bol priam neuveriteľný. 65-ročný Banskobystričan mal aj po záťaži fyzický stav ako štyridsiatnik a kondičku ako dvadsaťročný. Nečudo, že na atletickej dráhe dokáže v šprintoch porážať aj juniorov.

Redakcia Bystricovín si tiež váži vynikajúce športové výkony veterána Vladimíra Výbošťoka a jeho skvelú reprezentáciu mesta Banská Bystrica vo svete. Preto sme mestskému zastupiteľstvu navrhli udeliť mu tohoročnú Cenu mesta a nominovali sme ho aj medzi laureátov ocenenia Najlepší športovec mesta 2012.

 

Zdroj: Bystricoviny.sk,( foto: xact)