Víkendový Deň rodiny v Banskej Bystrici

ZAUJÍMAVOSŤ
0 /

Možno nemáme všetko, ale spolu nám nič nechýba…. to je názov tohtoročnej hry pre celú rodinu. Banskobystričania si ju môžu zahrať v parku pod Pamätníkom v sobotu 16. mája 2015.

Deň rodiny je občianske podujatie iniciované Organizáciou spojených národov, ktoré sa slávi po celom svete. Celoslovenským koordinátorom podujatí ku Dňu rodiny je Fórum kresťanských inštitúcií. Na Slovensku sa pripojí viac ako 20 miest. Hlavnou myšlienkou podujatia  je: „Aby deti otcov mali, aby mali mamy.”

Miroslava Šipulová z Diecézneho pastoračného centra pre rodinu k podujatiu uviedla:

„V posledných rokoch sa na aktivitách zúčastňuje okolo 500 rodín, vlani ich prišlo napriek daždivému počasiu asi 400. Koľkých aktivít sa zúčastnia, je na nich, deti však väčšinou chcú prejsť všetky stanovištia.“

Sobotný program Dňa rodiny sa začne o 10:00 hod. a potrvá do 17:00 hod. Obľúbené podujatie aj tentoraz ponúkne športové súťaže, zábavné hry a tvorivé dielne pre všetky vekové kategórie. Aktivity pripravujú: Stageman, Envirofuture. Bratská jednota baptistov, Súkromné CVČ Radvanská, Magica academy, Škola U Filipa, Centrum dobrovoľníctva a možno prídu aj hasiči. Na pódiu vystúpia Vzdelávacie centrum Sonyta Music Detské hudobné centrum, DFS Matičiarik, Hudobná škola Yamaha, DFS Prvosienka a PufflerQuartet.

Nedeľný program Dňa rodiny tvorí predpoludňajšia svätá omša za rodiny o 11:00 hod. vo Farskom kostole sv. Michala archanjela na sídlisku Fončorda a podvečerné divadelné predstavenie hry Lúče otcovstva v Dome Slovenského misijného hnutia na Skuteckého ulici. Hru Karola Wojtylu – Jána Pavla II. o absencii otca v dnešných rodinách predvedie divadlo Teatro Colorato z Bratislavy.

Podujatie v Banskej Bystrici organizuje Diecézne pastoračné centrum pre rodinu Banskobystrickej diecézy v spolupráci s mestom Banská Bystrica. Záštitu nad podujatím prevzal primátor Ján Nosko.

plagat den rodiny

 

Zdroj: mesto BB, Foto: Ilustr.