Viera Dubačová odchádza z OĽaNO, chce kandidovať do BBSK ako nezávislá

SPRÁVY
11 /

Pred novembrovými voľbami do orgánov BBSK sa postupne formujú kandidáti na župana i poslancov krajských zastupiteľstiev. Kým na bystrického župana zatiaľ poznáme šiestich potenciálnych kandidátov, na poslancov sa objavujú prví.

Po stredajšom rokovaní poslaneckého klubu OĽaNO v NR SR odchádzajú od Matoviča dvaja poslanci – Viera DubačováOto Žarnay. Obaja chcú ísť do regionálnych volieb ako nezávislí kandidáti, keďže majú pocit, že ľuďom sú nestraníci sympatickejší. V slovenskom parlamente budú pôsobiť ako nezaradení poslanci Po voľbách však majú otvorené dvere k návratu späť do OĽaNO.

„Dostali sme priepustku. Odchádzam z OĽaNO, aby som mohla viesť ľudí v regióne a vytvoriť silnú občiansku kandidátku, ako protiváhu Kotlebovcom,“

uviedla k svojmu odchodu z poslaneckého klubu OĽaNO Viera Dubačová.

Tá je zároveň poslankyňou mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici za klub Banskobystrickej alternatívy. Teraz by kandidovala už do tretieho parlamentu.

Nedávno z rovnakého dôvodu odchádzal z poslaneckého klubu SMER – SD, SNS, SDKÚ – DS v banskobystrickom mestskom zastupiteľstve Igor Kašper, ktorý chce kandidovať na predsedu BBSK ako nezávislý. Na rozdiel od Dubačovej to však verejne nepriznal, ale hovoril o rozporoch vo svojom, dnes už bývalom  koaličnom klube.

Platí, že keď dvaja robia to isté, nie je to vždy to isté. Do volieb zostáva ešte dosť času na to, aby sme podobných presunov na politickej šachovnici videli viac…

Autor: (tom), Foto: ilust.