VIDEO: Pozrite sa, ako to vyzerá v podzemí krytej plavárne Štiavničky

ZAUJÍMAVOSŤ
0 /

Väčšina Banskobystričanov určite pozná priestory krytej plavárne Štiavničky s 50-metrovým oceľovým bazénom, ktorá po komplexnej rekonštrukcii už piaty rok slúži verejnosti. Ale videli ste už, ako to vyzerá v jej podzemí?

Prostredníctvom TV Hronka môžeme nahliadnuť do útrob banskobystrickej krytej plavárne, čo sa vám len tak nepodarí.  Dozviete sa, ako sa čistí voda v bazéne, ako sa vysáva jeho dno a kde sa zachytávajú rôzne stratené predmety návštevníkov, odkiaľ sa v pare berie hustý dym a ako sa do nej dostáva vôňa, čo vám púšťa do perličkového kúpeľa bublinky.

Oceľový 50-metrový bazén s hĺbkou vody 1,1 až 2,1 m má osvetlenie pod hladinou. Spĺňa prísne kritériá medzinárodnej plaveckej federácie FINA, takže sa v ňom môžu konať medzinárodné plavecké preteky. Takým je Banskobystrický plavecký pohár, ktorého sa zúčastňujú plavci zo svetovej špičky a spolu s najlepšími našimi tu dosahujú rýchle časy.

„Komplexnú rekonštrukciu starej plavárne na novú modernú sme stihli urobiť za necelých 17 mesiacov, otvárali sme ju v novembri 2010.. Vymenila sa v podzemí kompletne celá technológia aj s rozvodmi, rakúska firma Berndorf osadila do telesa bazéna oceľovú nerez konštrukciu, podobne sú vybavené aj ostatné bazéniky,

hovorí konateľ mestskej spoločnosti BPM s.r.o. Ing. Ján Šabo.

Nové je vlastne celé zázemie plavárne,. Okrem veľkého bazéna sú k dispozícii aj detské bazény s relaxačným, tobogán, parná sauna a reštaurácia. Funguje aj kvalitný saunový  svet. Nie nadarmo je krytá plaváreň Štiavničky hodnotená odborníkmi ako jedna z najlepších na Slovensku.

Väčšina moderných technológií je zabudovaná a skrytá pred zrakmi návštevníkov. Sú to nové kanalizačné, vodovodné, elektrické a ďalšie inštalácie, vrátane vzduchotechniky, patrí k tomu aj moderná technológia na čistenie a úpravu vody. Ak chcete vedieť, ako to celé funguje, pozrite si toto video:

Autor: (tom), Foto: ilustračné