VIDEO: Poslanci zatlačili na Gogolu, cesty sa opravia aj v Sásovej

SPRÁVY
4 /

Mestskí poslanci, v septembri, na návrh poslanca a predsedu dopravnej komisie Jakuba Gajdošíka, jednomyseľne schválili sumu 250.000 eur na opravy miestnych komunikácií na sídliskách.

Primátor s prednostom však peniaze na sásovské cesty a chodníky najskôr neuvoľnili. Opravolalo sa tak iba v iných mestských častiac a Sásová zostala bokom. Až po verejnom tlaku občanov a sásovských poslancov na vedenie mesta, prišlo k uvoľneniu financií aj na opravu miestnych komunikácií v Sásovej.

V súčasnosti sa pracuje na dokončení asfaltového povrchu na Tatranskej ulici č. 68 – 92. Neskôr by sa malo pokračovať aj na veľkoplošnej oprave asfaltu na Starohorskej ulici č. 6-30, či oprave chodníkov na Rudohorskej ulici.

„Nerozumiem tomu, prečo sa vedenie mesta rozhodlo vynechať práve najväčšie banskobystrické sídlisko z opráv ciest. Zobrať si za rukojemníkov našich občanov považujem za nezmyselné politikárčenie primátora pred voľbami,“

povedal sásovský poslanec Andrej Refka.

Celý mesiac trvala blokáda invetícií do Sásovej, čo najskôr nechcel priznať nikto z vedenia mesta. Až keď unikli informácie z mestského úradu, že v rozpise plánu opráv ciest chýbajú sásovské ulice, vrátane Tatranskej ulice, ktorá bola hotová z troch štvrtín, nastala reakcia.

Najskôr vyšla tlačová správa, že v „blízkej dobe“ sa budú realizovať opravy ciest aj na Tatranskej ulici, Starohorskej a Rudohorskej ulici, ale bez určenia termínov. To sa stretlo s veľkou kritikou verejnosti i poslancov.

„Gogolove konanie bolo jednoznačne namiereného proti našim obyvateľom v Sásovej. Ako ich volení zástupcovia sme vyzvali primátora, aby urýchlene splnil septembrové uznesenie MsZ a zaradil do plánovaných opráv aj ulice na našom sídlisku, čo sa napokon podarilo,“

vysvetľuje poslanec Jakub Gajdošík, ktorý je aj predsedom dopravnej komisie.

„Neviem, načo to celé bolo, ale pre nás je podstatné, že vyčlenené financie z mestského rozpočtu sa napokon dostanú tam, kam patria. Aj obyvatelia Sásovej si zaslúžia mať dobré cesty, po ktorých denne chodia a na ich potrebné opravy roky prispievajú zo svojich daní,“

dodal poslanec Michal Škantár.

Autor: (dem), Foto: Mirka Chabadová, archív