VIDEO: Nový primátor Ján Nosko v TV Hronka

SPRÁVY
7 /

Po dlhej volebnej noci zo soboty 15.novembra, v ktorej sme spoznali nového banskobystrického primátora, poskytol Ján Nosko rozhovor regionálnej televízii TV Hronka. Môžete si ho pozrieť vo videu.

Úspešný riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice

Ján Nosko pôsobí v manažmente Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici už desať rokov, od roku 2008 vo funkcii jej riaditeľa. Počas tohto obdobia sa nemocnica, ako jedna z mála na Slovensku, dostala do plusových čísel. Podľa neho je to výsledok viacerých faktorov, ale najmä toho, že všetci zamestnanci sa stotožnili s filozofiou vedenia: Spoločne prišli na to, ako sa dá kvalitne postarať o každého malého pacienta, nemocnicu nezadlžovať a zároveň získať 6,6 mil. eur z eurofondov na jej rekonštrukciu.

Chce byť aktívnym primátorom

Nemá rád nesplnené sľuby a prázdne frázy, ktoré z jeho úst ani nevychádzajú. Naopak má rád pocit dosiahnutého cieľa, o ktorý sa veľmi snažil. V detskej nemocnici ho spoznal na vlastnej koži. Aj preto ho trápi, že v meste to nefunguje, vedenie bolo pasívne. Ján Nosko chce byť aktívnym primátorom komunikujúcim s ľuďmi o ich problémoch s hľadaním ich riešení. Cíti veľkú oporu vo svojej rodine.

„Nemôžeme akceptovať cesty v katastrofálnom stave, neporiadok na uliciach, nedostatok nájomných bytov pre mladé rodiny, športovísk a miest pre rekreáciu obyvateľov. Mesto musí byť konkurencieschopné a preto budem ako primátor KONAŤ! Mesto potrebuje nový rozpočet a schválené strategické dokumenty – nový územný plán a plán hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta. Nedovolím, aby Banská Bystrica opäť prišla o eurofondy! Máme pred sebou posledné rozpočtové obdobie, kedy môžeme získať z fondov maximum, ako sme to dokázali v nemocnici,“

hovorí Ján Nosko.

Jeho tím budú tvoriť odborníci, nie kamaráti a sponzori. Chce pritiahnuť do mesta investorov a podporiť vznik nových pracovných príležitostí pre Bystričanov. Cieľom nezávislého primátora je spájať politické strany, osobnosti a aktívnych občanov, pretože primátor má byť zjednotiteľ, aby všetci ťahali za jeden povraz. Banská Bystrica má na to, aby patrila k tomu najlepšiemu, čo na Slovensku máme. To sa ale nedá dosiahnuť slovami a sľubmi, ale skutkami.

Autor: (tom), Zdroj: TV Hronka, Foto: Mirka Chabadová