Krásne VIDEO: Banská Bystrica očami študentiek

SPRÁVY
1 /

Nedávno sme sa s našou fotografkou Mirkou pozreli na mesto Banská Bystrica z Petermannovej veže Barbakanu a boli z toho unikátne pohľady. Skupina študentiek sa pozrela na vybrané banskobystrické zákutia z vtáčej perspektívy i zblízka a vzniklo zaujímavé video „Mesto ako osobnosť“.

Martinčanka Andrea, Banskobystričanka Nina, Ružomberčanka Betka a Brezňanka Dominika si povedali, že Banská Bystrica má z historického i architektonického hľadiska čo ponúknuť. S leteckými zábermi im pomohol Peter Pastucha a vzniklo jedno zaujímavé dielko, ktoré by mohlo celkom pokojne využiť mesto na svoju propagáciu študentskými očami.

Študentský film o meste pod Urpínom predstavila na portáli Bystrica24.sk Andrea Najšelová zo 4.ročníka odboru Priestorového plánovanie na Ústave manažmentu STU v Bratislave.

„Jeho názov, ako možno vidieť aj vo videu, je MESTO AKO OSOBNOSŤ a cieľom ateliéru bolo predstaviť ho nie ako mesto, ale ako živý organizmus, ktorý sa postupom času vyvíja, má určité charakteristiky, vlastnosti a povahu.“

Sedem divov mesta vo videu podľa študentiek charakterizuje toto:  Urpín (symbol, dominanta a kalvária), Múzeum SNP (umenie, história  architektúra, emócie a spomienky), Námestie SNP (kultúra, cirkev, gotika, komercia, atmosféra a dynamika),  Hotel Lux (služby, landmark, prestíž a mozaika), Pivovar Urpiner (kvalita, jedinečnosť, rôznorodosť a originalita),  Sásová (kontrast, jednotvárnosť, džungľa  a život), Študentské mesto (vzdelanie, šport, príležitosť, neskorá moderna, veda a priateľstvo) a Ministry od Fun (zábava, renomé a popularita).

To, ako sa  podarilo šikovným študentkám vystihnúť vybrané mestské zákutia, môžete posúdiť sami z ich originálneho videa zverejneného na Youtube.com pod názvom „Banská Bystrica“.

Autor: (dem), Foto: Mirka Chabadová