Vianočné trhy v Banskej Bystrici začínajú 2.decembra

SPRÁVY
0 /

Viacerí Bystričania i návštevníci mesta si určite všimli, že na Námestí SNP je už vianočná výzdoba. Od utorka 2.decembra začnú tradičné Vianočné trhy.

Dominantou Námestia SNP sa 2.decembra stane 17-metrový smrek obyčajný, ktorý pochádza z výrubu mestských drevín K vianočnej výzdobe sa pridajú stánky s občerstvením. 5.decembra príde Mikuláš a rozsvieti vianočný strom. Zároveň sa uskutoční aj charitatívny Mikulášsky beh z Európy, pribudnú stánky s remeselnými výrobkami.

„Vianočné trhy potrvajú do 21.decembra Niektoré stánky s občerstvením podľa záujmu návštevníkov zostanú až do 4.januára,“

uviedla hovorkyňa primátora mesta Martina Kanisová.

Novinkou banskobystrických Vianočných trhov bude tohto roku „Zvonička želaní“ vyrobená z dreva. Do nej budú môcť ľudia vojsť s vianočným želaním a zazvoniť zvonom. Svoje želanie môže návštevník zvoničky  aj  napísať a vložiť do zásuvky želaní.

Vianočná výzdoba bude na Námestí SNP, Námestí Štefana Moysesa, v Dolnej a Kapitulskej ulici. Nebude chýbať vianočná brána  a svetlený anjel. Mesto na tento účel vyčlenilo z rozpočtu 15.800 eur.

Autor: (mt), Foto: Ilustr.