Veľkonočný týždeň v Banskej Bystrici bude aprílový

SPRÁVY
0 /

Čaká nás Veľkonočný týždeň, ktorý na rozdiel od vlaňajška bude typicky aprílový. Nemusíme sa obávať, že nás prekvapí na Veľký piatok sneh, ako sa to stalo vlani koncom marca, kedy ho napadlo v našom meste viac ako 20 centimetrov. Teraz všetko kvitne a podľa meteorológov neprestane ani počas veľkonočných sviatkov, aj keď v strede týždňa hrozia nad ránom prízemné mrazíky.

pondelok po slnečnej nedeli by sa malo v meste pod Urpínom zamračiť s občasnými prehánkami. Denná teplota sa vyšplhá na 15 °C, v noci klesne k nule.

utorok by malo byť zväčša oblačno s prehánkami a ochladí sa. Denná teplota bude len 10°C, v noci sa ortuť teplomera priblíži k 0°C.

stredu sa síce na oblohe objaví aj slnko, ale vzduch sa veľmi neohreje. Bude polooblačno s dennou teplotou na úrovni  11°C, v noci môže teplota klesnúť pod bod mrazu na -3°C.

Na Zelený  štvrtok by malo byť polooblačno. Teplota cez deň vystúpi na 13°C, v noci bude opäť pod nulou  -3°C.

Na Veľký piatok sa nad Banskou Bystricou bude na nás usmievať slnko aj spoza oblakov. Cez deň sa oteplí na 17°C, v noci bude 1°C.

Bystričanov čaká striedavý predĺžený veľkonočný víkend Na Bielu sobotu pri  zväčša zamračenej oblohe vystúpi denná teplota na príjemných 21°C, v noci klesne na 6°C. Veľkonočná nedeľa bude ešte viac zamračená a sem-tam môže aj spŕchnuť. Cez deň nás čaká teplota na úrovni 18°C a v noci okolo 9°C. Veľkonočný pondelok by mal byť zatiaľ podľa meteorológov zamračený a okrem kúpačov prinesie vodu miestami aj z oblohy. Cez deň sa ochladí na 12°C, v noci  bude 7°C.

Aj keď to podľa predpovede vyzerá na veľkonočné sviatky so slnkom, oblakmi a prehánkami všelijako, nech vás neopúšťa dobrá nálada. Príroda okolo nás priam kvitne a mesto pod Urpínom opeknelo aj s Námestím SNP, ktoré už žije Veľkou nocou. Okrem veľkonočnej zábavy a tradičných ľudových zvykov je čas aj na malé zamyslenie sa nad životom i smrťou Preto nás počasie vonku nemusí až tak znepokojovať, ale môžeme sa spoločne tešiť z bystrickej jari.

Zdroj: SHMÚ, foto: Mirka Chabadová