VEC: Cesta číslo 5 a Vypískajme násilie!

SPRÁVY
0 /

Bábkové divadlo na Rázcestí v Banskej Bystrici, Štúdio TWIGA (teater women improvisation gender action) Vás pozývajú 21.11. 2011 o 17:00 do Europa Shopping Center na Divadelný happening o tom, čo môže stretnúť každú z nás, ak …

Divadelný happening VEC: Cesta číslo 5 a Vypískajme násilie! je uvádzaný v rámci 16 dní aktivizmu 2011, celosvetovej medzinárodnej kampane na podporu občianskej filantropie.

Happening VEC: Cesta číslo 5 vychádza z myšlienok nenásilných prejavov, ktoré oslovujú kumulovaním vnemov, pocitov, muziky, ticha. Takýmto spôsobom demonštruje odpor voči domácemu násiliu, ktoré prostredníctvom dramatického umenia vystupuje z intimity domácností do verejného priestoru.

Na happening nadväzuje verejná akcia Vypískajme násilie. „Pískačka“ vychádza z historického kontextu, v 70. rokoch 20. st. sa týrané ženy v Peru prostredníctvom pískania bránili pred násilníckymi partnermi. Vypískajme násilie odkazuje na tento spôsob ochrany a zároveň umožňuje happeningových účastníkom/čkam symbolicky odsúdiť násilie v spoločnosti.

Výprava: Miriam Struhárová a. h., hudba: Juraj Haško a. h., dramaturgická spolupráca: Monika Tatarková (študentka FDU AU v Banskej Bystrici), scenár, réžia: Iveta Škripková

Hrajú: Veronika FEKIAČOVÁ, Marianna MACKUROVÁ, Alena SUŠILOVÁ, Katarína SMACZNA FEJEŠOVÁ A. H., Mária ŠAMAJOVÁ, Mária DANADOVÁ A. H., Slavomíra FULÍNOVÁ A. H., Nina MÜLLER A. H.

vec

Zdroj: Europa SC