„Vďaka“ neznámeho fanúšika za obnovenie zimného štadióna

SPRÁVY
7 /

Dlho očakávané otvorenie zrekonštruovaného zimného štadióna minulý týždeň potešilo hokejistov i bystrických fanúšikov. Zdá sa však, že nejakého neznámeho „tiežfanúšika“ to vyprovokovalo k ničeniu diela, ktoré sa v zázemí severnej tribúny ešte dotvára.

Po utorkovom víťaznom zápase s Trenčínom objavili stavbári nasledujúce ráno rozbité sklo na vonkajšom okne prístavby severnej tribúny. Pred samotným zápasom bolo všetko v poriadku, takže sa to muselo stať  len potom. Môžeme iba špekulovať, komu a prečo vadilo nové okno prístavby, kto si potreboval takto ukľudniť svoje narušené nervy.

Nevieme či rozbitie skla spôsobil domáci alebo fanúšik hostí. Namiesto investovania do zvýšenia komfortu pre slušných divákov sme v spoločnosti čoraz viac nútení investovať do bezpečnostných systémov, ochrany majetku a osôb. Verím, že šport a kultúra bude ľudí zabávať, nie podnecovať k ubližovaniu, resp. vandalizmu,“

povedal pre náš portál poslanec Tomáš Novanský, ktorý má v mestskom podniku  BPM s..o. na starosti celú investíciu obnovy zimného štadióna.

Vyzerá to tak, že vlastník štadióna bude musieť porozmýšľať, či kvôli nespratným fanúšikom netreba monitorovať nielen dianie na tribúnach, ale aj samotnú stavbu. Ničiť dokáže každý, ale tvoriť niečo zmysluplné pre ľudí iba málokto. Zatiaľ to bolo iba rozbité okno…

Autor: (tom), Foto: redakčné