Vandalov ničiacich ihrisko Okružná budú trestne stíhať

SPRÁVY
0 /

V utorok sme vás informovali o spúšti, ktorú narobili vandali počas Veľkej noci v zrekonštruovanom športovom areáli na Okružnej. Podľa zistenej škody sa voči páchateľom bude viesť trestné stíhanie.

Riaditeľ Správy športových a telovýchovných zariadení mesta Banská Bystrica Ivan Šabo pre náš portál v stredu povedal:

„Odhadnutá škoda na majetku mesta na rozbitej ohrade športového areálu spolu s poškodenými informačnými tabuľami na outdoorovom ihrisku je vo výške cca 1.500 eur. Preto to nahlasujeme Policajnému zboru v Banskej Bystrici ako podozrenie zo spáchania prečinu poškodzovania mestského majetku.“

Zo zákona je hranicou medzi priestupkom a trestným činom spáchaná škoda vo výške 266 eur. V tomto prípade je zjavne vyššia, takže páchateľom hrozí trestné stíhanie za prečin poškodzovania  cudzej veci. Zničili výplne ohrady športového areálu a informačné tabule na outdoorovom ihrisku „Buď fit“, ktoré sa osádzali vlani.

Vďaka kamere mestskej polície umiestnenej na bytovom dome oproti športovému areálu sa podarilo na videu zdokumentovať priebeh celého vandalského činu a zasahujúca hliadka MsP zadržala aj podozrivú osobu. Správcovi objektu mestskí policajti vzápätí oznámili vandalizmus v športovom areáli na Okružnej.

„Celú dokumentáciu k prípadu aj s videozáznamom máme pripravenú a materiály poskytneme vyšetrovateľovi. Naša hliadka na mieste činu zadržala jednu podozrivú osobu, ktorej totožnosť sme overovali. Po jeho výpovedi sme sa dostali k ďalším dvom, ale vyšetrovanie je v kompetencii PZ,“

vysvetľuje policajný postup náčelník banskobystrickej MsP Miroslav Bálint.

Podľa našich informácií by sa malo jednať o trojicu mladistvých páchateľov, ktorí bývajú v neďalekej sociálnej bytovke na Internátnej. Miestni obyvatelia z Fončordy ich zrejme aj poznajú, pretože podobne drzo sa vraj takýto správajú voči deťom na samotnom ihrisku alebo večer aj voči dospelým v okolí.

Kým doteraz išlo len o priestupky, tentoraz  budú mať podľa všetkého v prípade dokázania viny na krku spáchanie prečinu poškodzovania cudzej veci, za čo je podľa Trestného zákona sadzba odňatia slobody až na jeden rok. Prípad budeme ďalej sledovať.

Zdroj: Bystricoviny.sk