V Sásovej bude Máj zelený v nedeľu na 1. mája

SPRÁVY
0 /

Po piatkovom stavaní mája na Námestí SNP bude mať svoj tradičný Máj zelený aj najväčšie banskobystrické sídlisko Sásová. V nedeľu bude táto jarná slávnosť na lúke pri križovatke ulíc Starohorská – Rudohorská pod Pikartom.

Na 1.mája o 16:00 hod. sa na tradičnej akcii „Máj zelený“ stretnú malí i veľkí obyvatelia sásovského sídliska. V kultúrnom programe, ktorého autorom je Michal Fiľo, vystúpi FS Priechoďan, FS Matičiarik, Mužská spevácka skupina z Heľpy, deti zo ZŠ Sitnianskatanečná skupina Arizona. Hovoreným slovom bude sprevádzať Ján Jankov – Šefránik.

„Za organizátorov pozývam na toto tradičné rudlovsko – sásovské kultúrne podujatie na lúku pod Pikartom všetkých Banskobystričanov bez rozdielu veku. O dobrú náladu je postarané a verím že vyjde aj počasie,”

povedal pre náš portál jeden zo sásovských organizátorov Andrej Refka z Občianskej rady RU – SÁ II.

Organizátormi a partneri podujatia „Máj zelený“ boli Mesto Banská Bystrica, Nezávislá občianska iniciatíva Náš domov Sásová, Saleziáni don Bosca, združenia Domka a Laura, Spoločenstvo a občianska rada Rudlová – Sásová v spolupráci s poslancami volebného obvodu Rudlová a Sásová

Zvykne sa vravieť, že ľudia na sídliskách žijú neosobne a ani sa všetci nepoznajú. Na najväčšom bystrickom sídlisku to však vďaka aktívnym občanom ktorí dokážu organizovať kultúrny a spoločenský život v Rudlovej – Sásovej, to prestáva platiť. „Máj zelený“ je presne tou akciou, ktorá ľudí zbližuje.plagat maj zeleny

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová