V Sásovej boli Vianoce pre seniorov

SPRÁVY
2 /

Občianska rada Rudlová-Sásová I. v spolupráci s poslancami MsZ z volebného obvodu č.7 usporiadala na najväčšom banskobystrického sídlisku Vianoce pre seniorov 2013.

Táto milá akcia sa uskutočnila v stredu 11.decembra 2013 o 15:30 hod. v reštaurácii Sopránka. Vstup pre všetkých návštevníkov bol voľný, počet limitovala iba kapacita reštaurácie. Na úvod vystúpili  žiaci ZŠ Sitnianska z tanečného krúžku, ktorý vedie pani Ľubica Hlubocká, s programom „Dobrá novina“. Návštevníkov vianočného stretnutia seniorov v Rudlovej-Sásovej  potom potešili „Pastierske Vianoce“  v podaní  Združenia autentického folklóru Pohronci.

„Som veľmi rád, že som v stredu mohol byť vo veľmi príjemnej spoločnosti. Poďakovať chcem hlavne pani Ľubici Buranovej, predsedníčke občianskej rady Rudlová-Sásová I.,  že už šiesty rok po sebe organizuje takúto veľmi vydarenú akciu, ktorou si pripomíname ľudové vianočné tradície. Všetkým ľudom želám, šťastné a veselé vianočné sviatky, aby ste ich strávili v rodinnom kruhu a s najbližšími príbuznými,“ povedal pre náš portál po stretnutí poslanec Andrej Refka, ktorý bol na každom zo šiestich ročníkov.

Deťom po ich vystúpení rozdal sladkosti. Medzi ľudí prišli aj ďalší mestskí poslanci. Spoločne obdarovali všetkých , takže nikto neodišiel bez darčeka. Návštevníkom  chutila aj výborná vianočná kapustnica, pri ktorej spríjemňovala atmosféru ľudová hudba Vrštek hrajúca aj do tanca. Posedenie trvalo až  do 22:00 hodiny.

Prítomní mali možnosť pozrieť si aj výstavu ručných vianočných  prác  žien z klubu paličkovanej čipky Čipôčka. O ich umenie bol úprimný záujem. Seniori zo sásovského sídliska sa už tešia na siedmy ročník na budúci rok.

Zdroj: OR RU-SÁ I., foto: Jozef Horváth