V Rooseveltke bude škôlka pre deti zamestnancov nemocnice  

SPRÁVY
1 /

Najväčší zamestnávateľ v meste Banská Bystrica, ktorým je Rooseveltova nemocnica, sa rozhodol pre deti svojich zamestnancov zriadiť materskú školu. Od najbližšieho školského roka tak k mestským súkromným a cirkevným materským školám na území Banskej Bystrici pribudne aj prvá firemná.

„Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta je s viac ako 2.000 zamestnancami najväčším zamestnávateľom na území bývalého Stredoslovenského kraja. Pracuje tu okolo 250 zamestnancov, ktorí majú deti vo veku do šesť rokov. Škôlka bude na prízemí lôžkovej časti, pričom bude mať samostatný vchod. Aktuálne už v jej budúcich priestoroch prebiehajú rekonštrukčné práce,“

uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Rooseveltovej nemocnice Ružena Maťašeje.

V areáli nemocnice bude deťom jej zamestnancov slúžiť jedna trieda a samostatná spálňa, k tomu rozľahlý dvor s preliezkami, pieskoviskom a hojdačkami.

„Cieľom zriadenia materskej školy je uľahčiť rodičom zaradenie sa do pracovného procesu bez stresu zo zabezpečenia starostlivosti o svoje dieťa. Plánujeme otvoriť jednu triedu s kapacitou zhruba 21 detí vo veku tri až šesť rokov. V prípade záujmu bude po dohode s riaditeľkou škôlky možné prijať aj mladšie dieťa,“

dodala Maťašeje.

Materská škola bude otvorená od 6:00 do 18:00 hod. Rodičia budú za svoje dieťa platiť zhruba rovnaký poplatok, ako v mestských materských školách.  Pre Banskobystričanov  je to 14 € mesačne (cez prázdniny 25 €), v prípade obyvateľov mimo Banskej Bystrice 28 € mesačne. K tomu treba pripočítať paušál 2,50 € mesačne na režijné náklady školských jedální za jedno dieťa.

Podľa prvých ohlasov zriadenie materskej školy priamo v Rooseveltke prijímajú zamestnankyne pozitívne. Viacerým to uľahčí cestu do práce s tým, že svoje dieťa budú mať prakticky hneď vedľa ich pracoviska.

Autor: (mt), Zdroj: TV Hronka, Foto: ilust.