V piatok začínajú Veľkonočné trhy na Námestí SNP

SPRÁVY
0 /

Mesto Banská Bystrica pozýva všetkých na Veľkonočné trhy, ktoré sa budú konať v dňoch 11. – 16. apríla 2014 na Námestí SNP v Banskej Bystrici.

Veľkonočné trhy spestria banskobystrické Námestie SNP už od piatka 11.apríla, odkedy bude patriť kumštu umeleckých remeselníkov, regionálnym veľkonočným zvykom či kulinárskym lahôdkam až do stredy 16.apríla.

Mesto pripravilo toto tradičné podujatie so zámerom oživiť veľkonočnú atmosféru v meste, chce ním osloviť nielen Bystričanov, ale aj návštevníkov zo Slovenska či zahraničia. Ľudovoumeleckí výrobcovia ponúkajú na bystrických Veľkonočných trhoch široký sortiment výrobkov a suvenírov.

Na trhu si budete môcť kúpiť ručne vyrobené kraslice zdobené dekupážou, veľkonočné korbáče, kvetinové ikebany, výrobky z dreva, kože, keramiky a zo šúpolia, ale aj krásne medovníky a perníky, chutný skalický trdelník, plnené langoše a mnoho ďalších drobností pre radosť.

Predajná doba v stánkoch bude denne od 9:00 do 19:00 hod., stánky s občerstvením budú návštevníkom k dispozícii od 9:00 do 22:00 hod.

Pripravený je aj kultúrny program, ktorý začína vždy o 16:00 hod.:

11.4. Jarné pásmo DSF Matičiarik

12.4. Koncert Mládežníckeho katedrálneho zboru pri Katedrále sv. Františka Xaverského

13.4. Vystúpenie žiakov Tanečného súboru ZUŠ v B.Bystrici

14.4. Mechúrik Koščúrik z Mestského divadla Divadlo z Pasáže

15.4. Vítanie jari DFS Prvosienka

16.4. Morena DFS Radosť, Lesná pedagogika Lesy SR

Pre záujemcov o ručnú výrobu veľkonočných ozdôb budú vždy od 15:00 hod k dispozícii tvorivé dielne. Ak sa už aspoň v duchu pripravujete na Veľkú noc, ktorá začína Veľkým piatkom 18.apríla, príďte si po inšpiráciu a dobrú náladu na Veľkonočné trhy.

Zdroj: mesto BB