V piatok je na Gymnáziu A. Sládkoviča súťaž Náboj Junior 2014

SPRÁVY
0 /

Organizačný tím z banskobystrického Gymnázia Andreja Sládkoviča pripravuje na piatok 28.novembra 2014 súťaž „Náboj Junior 2014“.  V Banskej Bystrici bude súťažiť 12 tímov zo šiestich škôl.

„Ide už o druhý ročník, do ktorého sa zapájajú ôsmaci a deviataci z celého Slovenska aj Česka. Súťaž pozostáva z riešenia matematicko-fyzikálnych úloh. Každá škola si vytvorí tím (alebo 2 aj 3 tímy), ktorý sa snaží vyriešiť čo najviac úloh za dve hodiny. Vyhráva ten, kto ich vyrieši najviac. Súťažiaci na prvých troch miestach získajú  peknú cenu, navyše sa porovnajú aj s rovesníkmi z iných miest na Slovensku a v Česku,“

uviedol pre náš portál Michal Pospíšil za organizátorov súťaže v Banskej Bystrici.

Organizátorom tejto zaujímavej súťaže sú  študenti Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici.  Ide o spolužiakov z 3.E, ktorí sa rozhodli pokračovať v tejto súťaži, ktorej sa kedysi sami zúčastnili, tentoraz ako organizačný tím.  Minulý rok  zorganizovali Náboj Junior 2013  s bývalou žiačkou GAS, riešiteľkou korešpondenčných seminárov organizovaných Trojstenom, dnes študentkou na UK. Trojsten je nezisková organizácia, ktorá túto súťaž zastrešuje na Slovensku, viac o nich sa dozviete na www.trojsten.sk.

Náboj Junior je súťaž pre štvorčlenné tímy žiakov druhého stupňa základnej školy. Celá súťaž trvá 120 minút, počas ktorých sa tímy snažia vyriešiť čo najviac úloh. V Náboji nejde len o bezhlavú aplikáciu už nadobudnutých vedomostí, úlohy vyžadujú istú dávku invencie a dôvtipu.

Prihlásených do súťaže Náboj Junior 2014 je zatiaľ 212 tímov v 14 slovenských mestách: Banská Bystrica (12), Bratislava (41), Brezno (5), Hlohovec (15), Košice (18), Lučenec (13), Námestovo (11), Nitra (19), Partizánske (10), Poprad (25), Púchov (10), Šurany (8), Trstená (15), Žilina (10). Viac informácií o súťaži nájdete na stránke www.junior.naboj.org.

Zdroj: GAS BB