V nedeľu je na Radnici koncert Camerata Novisoliensis a pedagógov AU  

SPRÁVY
0 /

Mesto Banská Bystrica a Fakulta múzických umení Akadémie umení v Banskej Bystrici vás pozývajú na Koncert orchestra Camerata Novisoliensis a pedagógov FMU AU“.

Tento výnimočný koncert sa uskutoční v nedeľu 12.apríla 2015 o 19:00 hod. v Cikkerovej sieni historickej Radncie na Námestí SNP. Sólistami pod taktovkou dirigenta Pavla Tužinského budú Mária Tomanová (soprán), Eva Cáhová (klavír), Ivica Gábrišová (flauta), Albert Hrubovčák (trombón) a Martin Budinský (cimbal).

V koncertnej Cikkerovej sieni s vynikajúcou akustikou zaznejú  skladby od Vojtecha Didiho „Vraciam sa k tebe, kolíska moja“ pre  cimbal a sláčiky, Petra Martinčeka „Ave Maria“ pre soprán a orchester, Johana Georga Albrechtsbergera „Koncert B-dur“ pre trombón a orchester, Françoisa Borneho „Carmen“ fantázia pre flautu a orchester, Alessandra Stradellu „Pietá Signore“ pre soprán a orchester či Ludwiga van Beethovena „Klavírny koncert č.3 c-mol“

Vstupné je dobrovoľné, o vynikajúci umelecký zážitok vopred postarané. Všetci Bystričania sú v nedeľu vítaní na Radnici.

Autor: (tom), Foto: ilust.