V banskobystrickom MONOPOL bare sa 5.augusta stretnú špičkoví barmani  

SPRÁVY
0 /

The Elite Bartending, medzinárodná organizácia združujúca svetovú barmanskú špičku, sa rozhodla urobiť niečo netradičné. Projekt pod názvom TEB Flair League je v súčasnosti jedinou európskou flairovou ligou.

V rámci 6 súťaží na Slovensku, Česku a Poľsku sa pobije o miesto v Grand finále viac ako 25 svetových flairových barmanov zo Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska, Rakúska, Nemecka, Belgicka, Holandska, Chorvátska, Veľkej Británie a Peru.

Tretie semifinálové kolo TEB Flair League sa uskutoční v banskobystrickom MONOPOL bare, ktorý sa stal akousi mekkou svetového (flair) bartendingu.  Akcia oficiálne začína v stredu 5.augusta 2015  o 19:00 a bude pokračovať masívnou afterparty až do 5 hodiny ráno, na ktorej bude návštevníkov zabávať DJ Gombo. Umenie svetových barmanov však budete môcť pozorovať už skôr, keďže je tradíciou, že sa niekoľko hodín pred akciou vždy potrebujú rozcvičiť a zahriať.

Flair bartending je prejavom barmana a spôsobu, akým pracuje za barom. Spájané je to hlavne s kúskami, napríklad ako žonglovanie či ohňová show. Cieľom je zákazníka zaujať a vytvoriť nezabudnuteľný zážitok. Je to náročné hlavne na koordináciu, kreativitu a osobný prejav. Barman musí byť hlavne showman, má vedieť zákazníka zaujať a získať si touto prácou jeho pozornosť.

Vo Flair lige sa práve o to barmani snažia. Popri klasickej mixológií, ktorá je pevným základom tohto barového odvetvia, nám ukazujú svoje zručnosti a tvorivosť pri kombinovaní stále nových zostáv. Vytvárajú pre nás a publikum show, ktorou sa snažia získať čo najlepšie bodové hodnotenie a samozrejme umiestnenie.

V každom kole sa hodnotia kategórie ako kreativita, obtiažnosť, choreografia, prevedenie, počet pádov a rozliatí, samozrejme pobavenie publika a výsledný cocktail, ktorý svojím vystúpením vytvoria.

Link na podujatie: https://www.facebook.com/events/839823146072926/.

Zdroj: TEB Flair League, Foto: ilustračné