TV Hronka navštívila Miss Slovensko 2014 v škole

SPRÁVY
1 /

Čerstvá Miss Slovensko 2014 Laura Longauerová študuje na banskobystrickej Obchodnej akadémii a čaká ju maturita. TV Hronka ju navštívila priamo v škole.

Laura  je nielen krásna, ale aj veľmi šikovná. Miluje folklór a súťažnú porotu zaujala najmä svojou skromnosťou:

„Najprv som to vôbec nečakala že sa niečo také stane, lebo konkurentiek bolo veľa. Dievčatá boli nielen krásne, ale aj inteligentné. Bola som v šoku, musela som sa normálne uštipnúť, aby som tomu uverila. Uvedomila som si to až o dva dni, že budem reprezentovať Slovensko,“

uviedla Laura Longauerová pre TV Hronka.

Pred pár dňami dopísala maturitné písomky a so spolužiakmi ju čakajú ústne maturitné skúšky. V IV.B oslávili missku spolu s ňou. „Ja som jej veľmi držala palce a keď vyhrala, tak som sa rozplakala aj za ňu,“ hovorí Laurina spolužiačka. „Ocenili jej komunikačné schopnosti určite, krásu a prirodzenosť,“ pridáva sa spolužiak.

Triedna učiteľka Daniela Cvitkovičová podotkla:

„Laura bola vynikajúca študentka, počas celých štyroch rokov mala vynikajúce výsledky. Z našej školy pochádzajú aj ďalšie missky – Lucia Povrazníková (1997) a Marína Georgievová (2010).“

Laura Longauerová chce po maturite študovať na vysokej škole. V novembri bude reprezentovať Slovensko na svetovej súťaži Miss World 2014 v Londýne.

„Som folkloristka, venujem sa tomu dva roky v súbore Hriňovčan. Chcela by som ukázať svetu typický detviansky kroj,“

prezradila Laura.

Aj Laurin priateľ Martin je na svoju lásku hrdý:

Je to úžasný pocit, nádhera. Veril som, že vyhrá. Je výnimočná, jedinečná, pre mňa je najkrajšia žena sveta,“

povedal krátko po súťaži Miss Slovensko 2014.

18-ročnú tmavovlásku čakajú teraz náročné mesiace. Okrem „skúšky dospelosti“ sa musí pripraviť na Miss World a plniť si aj zmluvné povinnosti najkrajšej Slovenky za rok 2014. Stojí pri nej milujúca matka, priateľ a celá banskobystrická Obchodná akadémia na Tajovského.

Zdroj: Bystricoviny.sk foto. FB, video: TV HRONKA