Titul Miss Slovensko 2016 získala Kristína Činčurová z Lučenca

SPRÁVY
0 /

V piatok večer sa v priamom televíznom vysielaní TV JOJ z bratislavskej Incheby rozhodovalo o novej Miss Slovensko 2016. Po vlaňajšom úspechu Bystričanky Lujzy Strakovej sa ňou tentoraz stala Kristína Činčurová z Lučenca.

O korunku MISS Slovensko 2016 zabojovalo 12 finalistiek: Kristína Činčurová z Lučenca, Nikola Kvasnicová z Martina, Veronika Maťašová z Vranova nad Topľou, Erika Bugárová z Bojníc, Michaela Meňkyová z Nitry, Diana Bujdošová z Nižnej Myšle, Viktória Erdélyiová z Košíc, Lenka Tekeljaková zo Žiliny,  Nikola Hatráková z Trebišova, Ľudmila Šedivcová z Banskej Bystrice, Zuzana Marčeková z Mošoviec, Daniela Maliničová zo Slanca a post náhradníčky dostala tento rok Dominika Dávidová z Levíc.

Titul Miss Slovensko pre rok 2016 získala Kristína Činčurová s č. 1. Prvou vicemiss je Michaela Meňkyová s č. 5, druhou vicemiss LenkaTekeljaková s č.8. Sympatická Bystričanka Ľudmila Šedivcová (20) sa nedostala do najlepšej trojky, ale patrila k najkrajším dievčatám večera.

Kristína Činčurová (18) sa stala aj Miss Press 2016. Momentálne je v maturitnom ročníku na gymnáziu. Keďže ju baví móda a umenie, v budúcnosti by chcela ísť študovať fashion manažment. Zaoberá sa zdravou výživou, ktorou ako vraví, často obťažuje svojich blízkych. Rada sa smeje a miluje veselých ľudí.

 

Titul EVA MISS SYMPATIA 2016 podľa hlasovania divákov patrí finalistke č. 8 Lenke Tekeljakovej zo Žiliny pred Lučenčankou s č. 1. Kristínou Činčurovou a našou Bystričankou  Ľudmilou Šedivcovou s č. 10. Titul Miss GOSH a Miss Príjemný hlas získala finalistka č.1 Krístína Činčurová z Lučenca, titul Miss Pierot patrí finalistke č.4 Erike Bugárovej z Bojníc.

Víťazná misska postupuje na Miss World 2016, získala honorovanú zmluvu od Produkčného domu Forza, štýlový Hyundai Tucson, exkluzívny byt pri Dunaji od Smart Brokers a ďalšie zaujímavé ceny. Prvá slovenská vicemiss nás bude reprezentovať na Miss International a naša druhá vicemiss na Miss Supernational.

Zaujímavosťou bolo, že tohtoročné finalistky patrili medzi najvyššie za posledné roky. Deväť z nich malo nad 175 centimetrov (Bystričanka Ľudmila Šedivcová meria 173 cm). Ani jedno  dievčat nepochádzalo z Bratislavy, hoci v hlavnom meste študuje na vysokej škole. Medzi finalistkami boli aj modelky. Najmladšia bola tretiačkou na gymnáziu, najstaršie dievčatá mali 23 rokov.

 

Autor: (tom), Foto: forza.sk + SITA/Marko Erd