Štvrtý ročník modelového zasadnutia Európskeho parlamentu na UMB

SPRÁVY
0 /

Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici a Fakulta politických vied a medzinárodných vzťahov Vás pozývajú na štvrtý ročník modelového zasadnutia Európskeho parlamentu:  Simulácia Európskeho parlamentu sa uskutoční v piatok 13. októbra 2017 v čase od  10:00 do 17:00 hod.  v priestoroch Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov UMB.

Podujatie organizuje Slovensko-francúzsky univerzitný inštitút (SFUI) a Sciences po Dijon s podporou Informačnej kancelárie Slovensko Európskeho parlamentu a Francúzskeho veľvyslanectva v SR.

Cieľovou skupinou sú gymnazisti ovládajúci francúzsky jazyk, ktorí sa chcú hravým a praktickým spôsobom dozvedieť, ako funguje Európsky parlament. Tento rok potvrdilo účasť vyše 100 študentov, nielen zo Slovenska, ale aj z Českej republiky a Maďarska.

V priebehu dňa sa môžu študenti gymnázií vžiť do kože európskych politikov a lepšie spoznať Európsku úniu a jej orgány. Naučia sa pochopiť, analyzovať, argumentovať, byť iniciatívni, vyjednávať, hľadať riešenia a kompromisy, ide o výzvy, s ktorými sa budú musieť poslanci „zelenáči“ popasovať.

Podujatia sa zúčastnia veľvyslanec Francúzskej republiky na Slovensku, J.E. Christophe LÉONZI, europoslankyňa Anna Záborská a riaditeľ kancelárie EP na Slovensku Robert Hajšel.

europsky studentsky parlament

Zdroj: Dana Straková UMB, Foto: ilustračné