Starenka chcela vyskočiť z okna

SPRÁVY
1 /

Príslušníci Mestskej polície v Banskej Bystrici neriešia len oblasť statickej dopravy a priestupky s tým súvisiace, ale sa venujú aj občanom, ktorý sa na nich obracajú o pomoc pri riešení rôznych situácií, kedy je ohrozený život a zdravie človeka.

Takou situáciou bola aj udalosť, ktorá sa odohrala na ulici Martina Rázusa minulý pondelok vo večerných hodinách. Veliteľ zmeny operačného strediska mestskej polície prijal anonymný oznam od občana, že v okne stojí žena a pravdepodobne chce vyskočiť z okna. Z uvedeného dôvodu boli na miesto okamžite vyslaní príslušníci mestskej polície, príslušníci Hasičského a záchranného zboru spolu s rýchlou zdravotnou pomocou.

Po príchode na miesto činu príslušníci mestskej polície uvideli staršiu ženu, ako stojí v okne na druhom poschodí bytovky. Povedala im, že chce vyskočiť z okna. Po dlhšom prehováraní sa im podarilo starú ženu presvedčiť, aby neskákala. Keďže nevedela sama zísť z okna, pomocou rebríka spolu s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci vošli cez okno do bytu a starenke poskytli potrebnú pomoc.

Veliteľ zmeny operačného strediska kontaktoval brata dotyčnej, ktorý sa dostavil na miesto a otvoril dvere bytu. O starenku sa postarali pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci.

Zástupca náčelníka mestskej polície pre výkon služby Mgr. Pavol Slovák by chcel touto cestou požiadať občanov, aby sa o svojich najbližších aktívne zaujímali a postarali z dôvodu predchádzania nepríjemných situácií či rodinných tragédií.

Ohrozenou skupinou bývajú najčastejšie malé deti, tínedžeri a starí občania so slabým sociálnym kontaktom. V prípade potreby môžu neodkladne kontaktovali mestskú políciu na č. 159, ktorá vo veci vykoná prvotné úkony.

Zdroj: Mgr. Marianna Belancová, Foto: Ilustr.