Staré Hory oslávia výročie Povstania 30.augusta

SPRÁVY
0 /

Obec Staré Hory spolu so SZPB si pripomenie 70.výročie Slovenského národného povstania v sobotu 30.augusta. Pre návštevníkov je pripravený zaujímavý program

Začína už dopoludnia o 9:30 hod. pri kostole  pochodom vďaky do hôr k bunkru Mor-ho, aj v sprievode motoriek s prívesom (sajdky). Pri pomníku Partizána prebehne pietny akt kladenia  vencov. O 11:00 hod. sa môžu turisti poprechádzať  novým banský chodníkom na nenáročnej trase aj so sprievodcom. Zraz je pred kultúrnym domom.

Po absolvovaní túry dostanekaždý „Starohorský hamburger“ (chlieb s masťou a cibuľou). Nebude chýbať ani tradičný maskot Medveď Mišo. Novinkou bude vyrezanie Starohorského permonika rezbárom Ľubomírom Fajerom. Jeho dielo bude potom skrášľovať starohorské námestie.

Návštevníkov Starých Hôr čaká v sobotu pestrý kultúrny program „pre telo a dušu“  s tradičnou súťažou v hode sekerou. Od 15-tej hrá do tanca a spevu Druhý dych. Čerešničkou na torte bude vystúpenie skupiny Acoustic band z Česka s hudobným programom „Pocta  Waldemarovi Matuškovi“ o 18:00 hod.

Večer o 20:00 hod. sa slávnostne zapáli partizánska vatra. Pri nej sa k občanom sa prihovorí starosta obce Ján Kováč a zaspieva banícky spevokol Haliar.Zábava s dobrou hudbou DJ LALÍKa  pod holým nebom potrvá až do neskorých nočných hodín.

Organizátori pripravili aj zaujímavé atrakcie pre deti so súťažami, sladkými odmenami a tombolou. Občerstvenie bude za veľmi výhodné ceny. Dospelých čakajú  tradičné súťaže, okrem hodu sekerou aj hod polenom a ďalšie s hodnotnými cenami.

Autor: (tom), Foto: obec Staré Hory