Spoločnosť GAMO vyvinula mobilnú aplikáciu Múzeum SNP  

SPRÁVY
0 /

Múzeum SNP v spolupráci s technologickým partnerom GAMO a.s. pri príležitosti osláv  60. výročia svojho založenia a Osláv 71. výročia Slovenského národného povstania prináša verejnosti technologickú  novinku, ktorá interaktívnym spôsobom  predstaví a priblíži návštevníkom vystavené exponáty v areáli Pamätníka SNP, program a iné zaujímavosti.

Spoznávanie exponátov v Múzeu SNP cez mobil

Mobilná aplikácia Múzeum SNP pre zariadenia na platforme Android je už publikovaná na Google Play. Je bezplatne prístupná používateľom mobilných zariadení v dvojjazyčnej mutácii – slovensky a anglicky. Návštevníkom sprístupní program osláv a kalendár pripravovaných podujatí, poslúži ako virtuálny sprievodca prehliadkou expozícií Múzea SNP, poskytne informácie o exponátoch stálej expozície múzea, o Skanzene ťažkej bojovej techniky, priblíži históriu Múzea SNP a sprostredkuje prístup na sociálne siete.

Používateľom smartfónov s podporovaným Bluetooth 4 navyše umožní efektívnu orientáciu a pohyb medzi vystavenými exponátmi vďaka interaktívnej mape. Keď sa návštevník dostane do blízkosti vybraných exponátov Skanzenu ťažkej bojovej techniky, zobrazí sa mu rozšírený popis o jednom zo štyroch kľúčových zbierkových predmetoch. Aplikácia je zdarma k stiahnutiu na Google Play.

GAMO bude prezentovať svoju technologickú novinku v sobotu 29.augusta počas Osláv 71.výročia SNP v priestoroch Múzea SNP od 13:00 do 18:00 hod. na mobilných zariadeniach pre širokú verejnosť v GAMO SMART ZÓNE.

Aplikácia Múzeum SNP pre Apple iPhone a iPad mobilné zariadenia je aktuálne v schvaľovacom procese, jej schválenie očakávame v najbližších dňoch. Používateľom bude k dispozícii po oslavách.

Súčasť budovania inteligentných sietí v meste

Aplikáciu vyvinula spoločnosť GAMO v rámci riešenia GAMO SMART ZÓNA, ktorá je súčasťou budovania inteligentných mestských zón na propagáciu mesta, regiónu, kultúrnych a športových podujatí, historicky či inak zaujímavých objektov a vzdelávacích inštitúcií. Technológia v spolupráci s mestom sprostredkuje obyvateľom aj návštevníkom relevantné informácie – upozorní ich na zvolené body záujmu, zobrazí im mapu, ktorá ich ľahko navedie až k vybraným informačným zariadeniam či zaujímavostiam.

„Uvítali sme príležitosť spolupracovať na realizácii myšlienky priblížiť Múzeum SNP mladej generácii, sprostredkovať udalosti z histórie prostredníctvom moderných technológií. Sprístupniť poznanie národných dejín atraktívnou formou, akú očakáva súčasná „mobilná“ generácia – s možnosťou online komunikácie.“

uviedol Vladimír Demčík, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti GAMO pri príležitosti uvedenia aplikácie.

Cieľom je umožniť komfortné stiahnutie aplikácie aj priamo v areáli Pamätníka SNP v deň osláv, a preto z pozície technologického partnera GÁMO rozšíri WiFi sieť v areáli Múzea SNP a zabezpečí kvalitné pripojenie na internet postavené na technológii Cisco Meraki, čím vytvorí kompaktnú SMART ZÓNU.

Aplikácia Múzeum SNP bude dostupná pre Android vo verzii 4.03 a vyššej alebo pre iPhone 4S a novšíe verzie. Pre plnohodnotné využívanie orientácie medzi vystavenými exponátmi je potrebný Android vo verzii 4.3

Viac informácií získate na www.muzeumsnp.sk a www.gamo.sk