V sobotu 30. júla si nenechajte ujsť najrýchlejších parašutistov SR v Očovej

SPRÁVY
0 /

Všetkých priateľov parašutizmu, ako aj širokú verejnosť, spolu s organizátormi srdečne pozývame na adrenalínový nultý verejný ročník Majstrovstiev Slovenska v pilotovaní vysokorýchlostných padákov. S bohatým sprievodným programom pre veľkých i malých sa uskutoční počas celej soboty 30. júla 2016 od 9:00 hod. na letisku v Očovej.

Súťaž o najrýchlejšieho parašutistu na Slovensku!

Canopy piloting je moderná disciplína v parašutizme, kde sa rýchlosť pristátia rovná takmer 120km/hod. Pohľad na športovca rútiaceho sa z 300 metrovej výšky takouto rýchlosťou, je naozaj zážitkom, ktorý Vám ostane v pamäti. Počas tohto atraktívneho podujatia si budete môcť pozrieť tých najlepších zo Slovenska a ich boj o titul najrýchlejšieho Slováka. 

Pozrite si video ukážku z minulej súťaže a rozhodne si nultý verejný ročník nenechajte uisť!

 

Súťažné disciplíny

Pri vzdialenosti musí parašutista svojím telom preletieť vstupnou bránou, ktorá je umiestnená na začiatku trate a je široká 10 m. Na vstupnej bráne je vo výške 150 cm umiestnený optický snímač. Cieľom je preletieť najväčšiu vzdialenosť od vstupnej brány, pričom prvých 50 m nesmie parašutista vyletieť nad 150 cm, počas celého letu nesmie vybočiť mimo trate a musí pristáť na trati.

Pri rýchlosti je trať zatočená do ľavej zákruty, na ktorej začiatku a konci sú umiestnené brány s optickými snímačmi. Vstupná a koncová brána zviera uhol 75°. Cieľom je preletieť čo najrýchlejšie svojim telom vzdialenosť od vstupnej brány po koncovú a počas celého letu nevybočiť mimo trate a neprekročiť výšku 150 cm.

„Presnosť bude bonusovou disciplínou. Jej cieľom po prelete brán je trafiť sa do vymedzeného priestoru na trati,“  

hovorí Linda Luptáková zo Skydiving club Banská Bystrica o.z.

Bohatý sprievodný program

Okrem súťažných zoskokov si pre Vás organizátori pripravili zaujímavý sprievodný program. Uvidíte leteckú akrobatickú show lietadiel, letovú ukážku airchopperu (motorový paragliding), zoskoky reprezentantov Slovenska v presnosti pristátia, či ukážku tandemového zoskoku. Podujatie bude sprevádzané príjemnou hudbou a slovom moderátora.

Malí návštevníci sa budú môcť vyblázniť na trampolíne a nafukovacích atrakciách. K dispozícií budú stánky s dobrým jedlom a pitím, chutná káva, zmrzlina a pohodové posedenie. Trochu exotiky môžete okúsiť v letiskovom “bazéne”, ktorý sa premení na svet vodných fajok a kvalitného čaju 

Pre Vaše pohodlie a pokojné sledovanie zoskokov organizátori vyhradili oddychovú zónu s Tuli vakmi a pokosenou trávičkou. Stačí si priniesť už len deku. 

Počas celého podujatia môžete využiť akciové ceny na vyhliadkové lety pre 3 osoby a tandemové zoskoky objednané v tento deň. Zaujímavé ceny budú v tombole a každý od organizátorov  v spolupráci s fotolab.sk dostane aj darček na pamiatku. Držme si už len palce, aby podujatiu prialo počasie.

Organizátormi nultého ročníka Majstrovstiev Slovenska v pilotovaní vysokorýchlostných padákov pre verejnosť sú  Skydiving club Banská Bystrica o.z., firma padaj.sk a Parašutistický klub SNA. Viac informácií získate na www.skydivingclub.sk, www.padaj.sk, www.canopypiloting.sk alebo  https://www.facebook.com/events/1163650750331859/.

Program podujatia:

09:00  Otvorenie Majstrovstiev, prelet airchopperu

09:15 – 12:00 Súťažné zoskoky, ukážka zoskokov reprezentantov SR v presnosti pristátia

12:00 – Letecká akrobatická show

13:00 – 16:00 Súťažné zoskoky, ukážka zoskokov reprezentantov SR v presnosti pristátia

16:00 – Letová ukážka airchopperu a tandemového zoskoku

17:00 – 19:00 Súťažné zoskoky, ukážka zoskokov reprezentantov SR v presnosti pristátia

19:00 – Letecká akrobatická show, vylosovanie tomboly

19:30 – Vyhlásenie víťazov a ich slávnostné ocenenie

Zmena programu vyhradená !

 

Zdroj: Skydiving club BB, Foto: ilustračné