Sneh v Europe „napadne“ cez víkend, jeho kvalitu overí snowboardová špička

SPRÁVY
0 /

Jesenné ochladenie je už predzvesťou blížiacej sa zimy. No sneh v septembri si nepamätajú ani staršie ročníky. Túto sobotu však pred bystrickým nákupným centrom pribudne svah, ktorý bude dejiskom snowboardového preteku. Extrémne kúsky bude možné vidieť aj v interiéri nákupného centra a v hlavnej úlohe budú BMX, skateboard či kolobežka.

Xtreme Day je deň plný adrenalínu, počas ktorého bude tuhnúť krv žilách všetkým, ktorí sa túto sobotu prídu pozrieť na najväčší mestský jibbingový pretek na Slovensku. Nezabudnuteľné triky a skvelú show predvedú nielen slovenskí, ale aj zahraniční jazdci v popoludňajších hodinách na originálnom stair sete (imitácii schodiska), ktorý je pripravený špeciálne pre túto akciu.

Ale odkiaľ  vezmú jazdci sneh?

„Počas prípravy tohto preteku sme oslovili vedenie mesta Banská Bystrica, ktoré nám pomohlo s počasím. Sneh bude ozajstný, bude dovezený zo zimného štadióna priamo pred Europu,“

hovorí Event a marketing coordinator Europa SC Viktor Maceják.

„Tento nápad nás zaujal svojou originalitou a keďže radi podporujeme aktivity, ktoré sú výnimočné, poskytli sme organizátorom ľadovú triešť. Zároveň sa tešíme, že tento pretek zavíta do Banskej Bystrice. Aj vďaka podobným akciám sa nám darí propagovať každý druh športu, čo ako Európske mesto športu len vítame,“

hovorí Martin Turčan, druhý viceprimátor mesta Banská Bystrica.

V centre bude okrem snowboardových pretekov tiež prebiehať skvelá show pod taktovkou bývalého profesionálneho ridera Jana Valentu. V jeho tíme sa predstavia Mates Tuček, Jakub Dohnal, Tomáš Lorenc, Štěpán TroubilHonza Hanzlík. Každý z nich predvedie to najlepšie zo svojich disciplín jazdou na BMX, skateboarde alebo na kolobežke.

Okrem tejto show si budú môcť návštevníci centra sami vyskúšať niektoré základné triky či absolvovať školu jazdenia v rámci štyroch workshopov a súťažiť o zaujímavé ceny. Program v interiéri a exteriéri začína o 11:00 hod. a uzatvorí ho finále o 19:30 hod.

Viac informácií nájdete na http://europasc.sk/clanok/xtreme-day.

Zdroj: Europa SC, Foto: ilustračné