SKI Králiky sa už pripravujú na sobotňajšie zahájenie novej lyžiarskej sezóny

SPRÁVY
0 /

V lyžiarskom stredisku nad Banskou Bystricou SKI Králiky chcú v sobou 20.decembra začať novú lyžiarsku sezónu. Prekaziť by to mohlo iba nevhodné počasie.

Na Králikoch dokážu  kvalitne upraviť nielen trate pre bežkárov, ale aj štyri zjazdovky v celkovej dĺžke 2.330 metrov. Keď sú dobré lyžiarske podmienky, na králických svahoch stretnete najmä ľudí z Banskej Bystrice a okolia.

Minulá sezóna bola pre SKI Králiky, podobne ako pre všetky slovenské lyžiarske strediská, jedna z najslabších. Marek Muroň to zhodnotil slovami

„Prírodné podmienky boli nepriaznivé a len vďaka dobrému technickému zasnežovaniu sa podarilo sezónu predĺžiť na 80 dní. Je to však menej, ako rok predtým.“

Na Králikoch začínajú lyžiarsku sezónu zväčša v druhej polovici decembra. Inak tomu nebude ani teraz. „Tohtoročnú lyžiarsku sezónu chceme otvoriť 20. decembra, ale všetko závisí od počasia. Len čo klesnú teploty pod bod mrazu, začneme zasnežovať,“ uviedla pre TASR  Ivana Alexová z infocentra Ski Králiky s tým, že ceny lístkov by mali zostať zväčša na rovnakej úrovni, ako vlani, iba niektoré budú drahšie.

Lyžiarske stredisko Ski Králiky má najmodernejšou technológiou zasnežovania. Lyžiari majú k dispozícii  štvorsedačkovú lanovku v dĺžke 676 metrov s prevýšením 122 metrov a kapacitou 2.250 osôb za hodinu. V prevádzke bude aj  kotvový vlek v dĺžke 450 metrov a kapacitou 1.100 osôb za hodinu a 130-metrový  detský vlek s  kapacitou 300 osôb za hodinu. Špecialitou je večerné lyžovanie od 17:30-20:30 hod., inak sa lyžuje od 9:00-16:00 hod.

Pre extrémnych lyžiarov a snowboardistov na Králikoch vybudovali nové  prekážky a skoky na zjazdovke pri lanovke. V SKI Králiky si môžete okrem požičať aj snežný skúter a pod dohľadom  inštruktorov sa na ňom naučiť jazdiť. Lyžiari majú k dispozícii okrem kvalitného občerstvenia a ďalších ski služieb (vrátane premávky SKI busu z Banskej Bystrice) aj ubytovanie

A nezabudnite, že vyvrcholením zimy vo februári sú na Králikoch aj v lyžiarskom stredisku SKI Králiky originálne fašiangy s tradičnou zabíjačkou, ktoré naozaj stoja za to.

Autor: (tom), Foto: SKI KRÁLIKY