Sásovskí poslanci zabezpečili pre občanov nový chodník na Rudohorskej

SPRÁVY
5 /

Ešte pred príchodom zimy sa poslancom mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici na najväčšom sásovskom sídlisku podarilo zabezpečiť nový chodník na Rudohorskej ulici, teraz už po oboch stranách hlavnej cesty oproti ihriskám pod oporným múrom.

Bola to investícia z financií do volebných obvodov, ktoré zastupiteľstvo každoročne vyčleňuje z mestského rozpočtu na v rámci rozvojového programu a o konkrétnych akciách, ktorí sa budú realizovať za tieto peniaze, rozhodne rozhodujú miestni poslanci s Občianskou radou.

„Som veľmi rád, že nám podarilo tento rok dokončiť komplet rekonštrukciu chodníka na Rudohorskej. Prvá etapa prebiehala ešte  minulý rok a podarilo sa nám vyčleniť na túto investíciu takmer 17.600 €. Druhá etapa sa dokončila nedávno za zhruba 30.000 €. Je to frekventovaná komunikácia, tadiaľ chodia stovky ľudí na poštu, k obchodom so službami, športoviskám i k zastávkam MHD. Mám už pozitívne ohlasy najmä od mamičiek s kočíkmi. Chodník tak ešte pred zimou slúži našim občanom, ktorí si to zaslúžia,“ povedal po dokončení stavby poslanec Andrej Refka z voleného obvodu Rudlová-Sásová, ktorý bol pri realizácie tejto užitočnej investície od samého začiatku.

Doplnil ho ďalší poslanec z tohto volebného obvodu Michal Škantár, ktorý je aj členom finančnej komisie: „Myslím, že urobiť takúto väčšiu investíciu ako celok je pre občanov výhodnejšie, akoby sme to robili po menších častiach a vlastne nikdy poriadne nedokončili. Chceme v tom pokračovať aj v budúcom roku, keď budeme v zastupiteľstve prioritne presadzovať vyčlenenie investičných prostriedkov pre našich občanov do volebných obvodov, lebo tých problémových miest aj v Sásovej je ešte dosť a ich riešenie nemožno odkladať na ďalšie volebné obdobia.“

Poslanci to však nebudú mať pri schvaľovaní rozpočtu mesta na rok 2014 jednoduché. Vedenie mesta im zatiaľ nepredložilo žiadny reálny návrh, pričom sa očakávajú problémy s napĺňaním jeho výdavkovej časti.

Zdroj: Bystricoviny.sk