SAD Zvolen: Mimoriadnu (krízovú) situáciu v doprave spôsobuje len predseda BBSK

SPRÁVY
26 /

Na tvrdenia vedenia BBSK z minulotýždňovej tlačovej besedy (viď článok Banskobystrický samosprávny kraj vedie „studenú vojnu“ s autobusovými dopravcami) zareagovala tlačovou správou dotknutá spoločnosť SAD Zvolen, a.s. Stanovisko zmluvného autobusového dopravcu  Vám prinášame v plnom znení.

Predseda BBSK Ing. Ján Lunter do dnešného dňa neodpovedal na list právneho zástupcu spoločnosti Slovenská autobusová doprava Zvolen, akciová spoločnosť zo dňa  2. 10. 2018. S počudovaním sme preto prijali vyjadrenia zástupcov BBSK prezentované na tlačovej besede dňa 25. 10. 2018, že sa od dopravcov nedočkali konštruktívnej odpovede.

krizovy tim BBSK

Pán predseda, už takmer mesiac čakáme na Vašu kvalifikovanú písomnú odpoveď na naše právne stanovisko, aby bol vytvorený základný predpoklad pre naše vzájomné rokovania. V čase konania prvej tlačovej besedy predsedu BBSK dňa 14. 9. 2018 sme len e-mailom zaslanom spoločnosti Slovenská autobusová doprava Zvolen, akciová spoločnosť obdržali list nazvaný „Výzva“ datovaný dňom 13. 9. 2018, ktorá podľa nás bola začiatkom reťazca chybných krokov zo strany predsedu a vedenia BBSK (Príloha č. 1).

Výzva strana 1

 Dňa 2. 10. 2018 zaslal splnomocnený právny zástupca našej spoločnosti JUDr. Milan Ružbársky predsedovi BBSK právne stanovisko našej spoločnosti k spochybňovanej platnosti dodatku č. 9 z 11. septembra 2017 k Zmluve a k ostatným aktivitám Banskobystrického samosprávneho kraja s tvrdenou existenciou zákonných predpokladov tzv. „núdzového stavu“, ktorého znenie poskytujeme verejnosti v plnom znení (Príloha č. 2), na rozdiel od nezverejnených právnych stanovísk BBSK.

List právneho zástupcu SAD ZV strana1

Symptómy núdzového stavu objektívne neexistujú vzhľadom na platnú zmluvu, ktorá dopravnú obslužnosť v prímestskej doprave BBSK garantuje aj po 1. januári 2019. Preto považujeme verejnosti podsúvané informácie o priam „katastrofickej situácii“ po 1. januári 2019 v súvislosti s tzv. „núdzovým stavom“ za priamu a osobnú zodpovednosť predsedu BBSK v prípade, že nastane.

Súčasťou tlačovej správy SAD Zvolen, a.s. je Výzva BBSK  a List právneho zástupcu akciovej spoločnosti (viď v prílohe).

sad zv2

 

Zdroj: SAD Zvolen, Foto: ilustračné