S príchodom marca si na jar ešte chvíľu počkáme  

SPRÁVY
0 /

Aj keď po dažďoch zmizol v Banskej Bystrici sneh a vzduch pomaly naberá jarný nádych, na skutočný príchod jari si ešte musíme počkať. Čaká nás premenlivý prvý jarný týždeň.

pondelok by malo byť prevažne polooblačno Denná teplota vystúpi na 9° C, v noci klesne na 0 °C.

utorok sa v našom meste zamračí a môžeme očakávať dažďové prehánky. Maximálna teplota cez deň dosiahne 7 °C, v noci bude okolo 0 °C.

stredu zostane zamračené so snehovými prehánkami, neskôr sa trochu vyjasní. Počas dňa sa ortuť teplomera dostane na 6 °C, v noci klesne na -3 °C .

Vo štvrtok meteorológovia predpovedajú pre Banskú Bystricu prevažne oblačno. Denná teplota sa udrží na úrovni 6 °C, v noci bude  okolo -3 °C.

V piatok bude zamračené a  dážď so snehom. Teplota sa cez deň dostane na 6 °C, v noci klesne na -2 °C.

V meste pod Urpínom sa cez víkend udrží zväčša oblačné počasie so snehovými prehánkami. V sobotu bude zamračené miestami so snehom, denná teplota vystúpi na 5 °C, v noci klesne na -3 °C. V nedeľu bude prevažne oblačno so snehovými prehánkami. Teplota  cez deň dosiahne len 2 °C, v noci ortuť teplomera klesne na -4 °C.

Nad Banskou Bystricou bude teda začiatkom marca zväčša zamračené. Ani to nám však nemusí kaziť dobrú náladu, ktorú si môžeme vytvoriť medzi sebou. Jar je každým dňom bližšie za dverami…

Zdroj: SHMÚ, Foto: archív