S Google alebo bez, kreatíva nepustí a útočiť sa musí…

SPRÁVY
11 /

Zdá sa, že v prípade jedného z kandidátov na primátora platí, komu niet rady, tomu niet pomoci. Týka sa to agresívnej volebnej kampane jedného primátora proti súčasným väčšinovým poslancom a svojmu najsilnejšiemu protikandidátovi.

Na zneužitie loga Google reagovala minulý týždeň svetoznáma internetová spoločnosť so zastúpením na Slovensku vyhlásením, že to považuje za zásah do svojich práv. Logo a ďalšie prvky boli využité bez vedomia zákonného majiteľa s tým, že Google Slovensko žiada o nápravu čo najskôr.

Strojca tohto faux pas cez víkend  na svojej facebookovej stránke uviedol. „Pred pár dňami som dostal žiadosť zo spoločnosti Google v súvislosti s kreatívou mojej kampane. Napriek tomu, že som presvedčený, že sme neporušili žiadny zákon (pred spustením kampane sme si dali vypracovať právnu analýzu), chcem ako prejav dobrej vôle moju kreatívu v priebehu nasledujúcich dní upraviť.“

No a upravil. Logo Google vymenil za varovanie, že ide o nebezpečný súbor a útočí ďalej. Vraví sa, že proti gustu žiaden dišputát, ale od primátora krajského mesta, ktorý sa opätovne uchádza o dôveru občanov vo voľbách, by sa skôr čakal  odpočet svojej doterajšej práce za uplynulé štyri roky vo funkcii.

Zatiaľ sa Bystričania nedozvedeli, čo chce pre nich súčasný primátor urobiť v ďalšom volebnom období. Možno príde čas aj na to. Snaží sa ľuďom nahovoriť, akí zlí boli opoziční ľavicoví poslanci, s ktorými musel celé štyri roky spolupracoval, pretože jeho pôvodní politickí podporovatelia sprava aj s „nezávislými“ BBA sa ho zriekli. A on teraz vyhlasuje vojnu nejakým poslaneckým „čachrom“, o ktorých predsa ako najvyšší predstaviteľ mesta  musel logicky vedieť a schvaľovať ich. Prečo tento „statočný“ bojovník  o tom doposiaľ mlčal?

Zrejme sa opätovný kandidát bez politickej podpory drží hesla, že najlepšia obrana je útok. Ale prečo aj na nezávislého protikandidáta, ktorý nemal  s doterajším vedením komunálnej politiky v Banskej Bystrici nič spoločné, len sa snaží spájať nielen politické strany, ale aj ľudí? Alebo žeby práve preto?

Akoby opäť plnil želania niekoho z pozadia, kto ho pred štyrmi rokmi dostal k moci a doteraz z toho ťažil v jeho tieni. Možno ten niekto v pozadí sa obáva, že tentoraz to už nemusí vyjsť, tak sa zvolila útočná kreatíva. Len aby sa to celé napokon neobrátilo proti jej strojcovi aj s nositeľom a z útoku sa napokon nestal úprk…

Autor: Miro Toman, Foto: Ilustr.