Rybári zahájili pstruhovú sezónu

SPRÁVY
1 /

Pstruh potočný ulovený v Tajovskom potoku.

Rybári na celom Slovensku včera večer len s ťažkosťami zažmúrili oko a dnes už v skorých ranných hodinách opustili svoje polovičky a po dlhej dobe utekali za svojimi ďalšími láskami – pstruhmi. Tí, ktorí to nevymysleli inak, ešte zavolali do práce, alebo poslali SMS správu svojmu šéfovi, že dnes sa cítia „pod psa“ a nedá sa im ani postaviť z postele.

Avšak o chvíľu neskôr, krátko pred šiestou hodinou ráno, už nedočkavo postávali na brehoch svojich obľúbených pstruhových revírov a počítali posledné minúty do zahájenia pstruhovej sezóny. Potom konečne nahodili do vody svoje nástrahy nespočetných veľkostí, tvarov a farieb, s cieľom prekabátiť svojho prvého tohtoročného bodkavého krásavca.

Počasie je tento rok k našim rybárom priaznivejšie ako vlani, keď kvôli vysokej vode v potokoch spôsobenej topením snehu nemohla byť do potokov daná pstruhová násada pred 16. aprílom.

Všetkým rybárom prajeme úspešnú sezónu a bohaté úlovky. Nezabúdajme však na to, že pstruhov, najmä pôvodných potočných, v našich vodách neustále ubúda a tak si zasluhujú našu úctu a určite aj slobodu.

Pstruhová sezóna sa začína 16. apríla a končí 31. septembra. V správe Miestnej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu v Banskej Bystrici (MO SRZ BB) je osem lovných pstruhových revírov (potok Bystrica, Starohorský potok, Tajovský potok, Malachovský potok, Hutná, Moštenický potok, Ľupčica a Lukavica). Najčastejším úlovkom je pstruh potočný, pstruh dúhový a miestami sa môžeme stretnúť aj s lipňom tymiánovým.

Autor článku s úlovkom pstruha dúhového.

Autor článku s úlovkom pstruha dúhového.

Zdroj: Bystricoviny.sk