RegioJet spúšťa v decembri vlak zo Zvolena cez Banskú Bystricu až do Prahy a späť  

SPRÁVY
7 /

Súkromný dopravca RegioJet, ktorý prevádzkuje diaľkovú autobusovú dopravu na trase Banská Bystrica – Nitra – Bratislava, plánuje do konca roka spustiť aj vlakovú dopravu na trase zo Zvolena cez Banskú Bystricu a Martin až do Prahy. Vlakový spoj má začať jazdiť od pravidelnej zmeny cestovných poriadkov, teda 13. decembra 2015.

„Ponúkame obyvateľom a návštevníkom Banskej Bystrice a Zvolena priame vlakové spojenie RegioJet  do Českej republiky bez nutnosti prestupovať  v priebehu cesty. Súčasne plánujeme zaviesť nadväzujúce spojenie autobusom RegioJet z Rimavskej Soboty a regiónu Horehronia, ktoré bude na vlak nadväzovať v Banskej Bystrici,“

uviedol pre TASR majiteľ spoločnosti Radim Jančura. Tieto autobusové linky budú zastavovať aj v kúpeľoch Sliač a Turčianskych Tepliciach.

Vlakový spoj bude jazdiť denne zo Zvolena ráno o 4.08 hod. s príchodom do Prahy o 11.58 hod. V opačnom smere bude odchádzať z Prahy o 14:46 hod. s príchodom do Zvolena o 21:52 hod.

V úseku Zvolen – Martin bude mať vlakový spoj RegioJet zastávky v staniciach Zvolen mesto, Sliač kúpele, Banská Bystrica mesto, Horná Štubňa obec a Turčianske Teplice. Následne bude vlak pokračovať z Martina cez Vrútky, Žilinu, Havířov, Ostravu, Olomouc a Pardubice do Prahy

Český dopravca plánuje okrem nového vlakového spoja posilniť aj súčasné spoje z Česka na Slovensko. Nočné spoje z Prahy do Košíc a späť, ktoré teraz jazdia trikrát týždenne, budú od decembra  jazdiť každý deň. Medzi Prahou a Košicami tak budú denne premávať dva páry spojov, jeden denný a jeden nočný.

Spoločnosť RegioJet informuje, že na spojoch do Banskej Bystrice a Zvolena budú radené aj najmodernejšie vozy Astra s dotykovými obrazovkami v sedadlách, na ktorých budú môcť cestujúci individuálne pozerať filmy.

Autor: (dem), Foto: ilust.