Projekt poslanca Martina Turčana prilákal v Banskej Bystrici aj firmu SOFTIP

SPRÁVY
1 /

Na jar tohto roku sa poslanec Martin Turčan, rozhodol poskytnúť pomocnú ruku obyvateľom Banskej Bystrice, ktorí majú chuť začať podnikať, ale nemajú možnosti a patričné zázemie.

Táto ponuka nezostala bez odozvy a v priebehu leta prvý vybraný uchádzač dostal možnosť využívať bezodplatne kancelárske a skladové priestory. V tejto chvíli už pán Mário Hrivnák naplno podniká a zbiera potrebné skúsenosti a kontakty.

Nápad poslanca Martina Turčana však nadchol aj partnerov z biznis prostredia, ktorí chcú ponúknuť svoje kapacity na to, aby tento projekt v Banskej Bystrici bol čo najviac úspešný. Ako prvá ponúkla svoje možnosti spoločnosť SOFTIP a.s.

Tá sa po vzájomných jednaniach s poslancom rozhodla pre vybraných uchádzačov uvedeného start-up projektu poskytnúť bezodplatne svoju novinku na trhu, a to cloudový systém na vedenie účtovníctva KEEPI, ktorý cez web priestor poskytuje vedenie celej firemnej agendy a účtovníctva či už na stolových počítačoch, alebo aj cez smart zariadenia.

„Má to presne ten správny efekt, aký som chcel dosiahnuť. Nielen že sme pomohli prvému projektu k rozbehu, ale nastala synergia a tou je pritiahnutie veľkých a stabilných firiem, ktoré chcú v Banskej Bystrici tiež pomôcť a podporiť tak zamestnanosť v našom meste. Robí mi to veľkú radosť,“

uviedol Martin Turčan, poslanec za Sásovú – Rudlovú.

Spoločnosť SOFTIP tento produkt vyvíjala niekoľko rokov a v tejto chvíli je už plne funkčný a využíva ho cez 4 tisíc klientov na dennej báze.

„Mladým ľudom s nápadmi a chuťou robiť patrí svet a presne im je náš produkt s názvom KEEPI určený. V dobe, keď sa rýchlo žije a  nie je čas na nič, chceme našim produktom pomôcť podnikateľom a umožniť im pracovať kdekoľvek, kde sa budú nachádzať. Som rád, že spoločnosť SOFTIP mohla v spolupráci s pánom Turčanom podporiť zaujímavú start-up myšlienku,“

povedal František Lovíšek, vedúci projektu Keepi – CLOUD BY SOFTIP.

Tento nápad a  spolupráca síce nezamestná v Banskej Bystrici stovky obyvateľov mesta, ale je to dobrý príklad ako sa dá skĺbiť nápad, chuť niečo zmeniť a energia, ktorú tomu Martin Turčan venoval, aby v rámci svojich možností pomohol.

Autor: (mt), Foto: Ilustr.