Projekt Letné kino na amfiteátri medzi tromi víťazmi v Nadácii Orange

SPRÁVY
0 /

Nadácia Orange aj tohto roku podporila iniciatívy aktívnych občanov v 11. ročníku grantového programu „Šanca pre váš región“. V rámci neho nadácia umožnila verejnosti hlasovať za jeden z desiatich vybraných projektov a medzi tri víťazné sa dostal aj jeden z Banskej Bystrice.

Nadácie Orange podporí tri vybrané projekty na základe hlasovania verejnosti

Hodnotiaca komisia vybrala z podporených projektov 10 najzaujímavejších iniciatív, za ktoré mohli ľudia hlasovať od 5.júna 2015 prostredníctvom profilu Nadácie Orange na Facebooku.

Projekty s najvyšším počtom hlasov získali finančný dar vo výške 500 € na aktivitu danej organizácie, inštitúcie či neformálnej skupiny. Na podporu troch víťazných projektov Nadácia Orange vyčlenila  ďalších 1.500 €. Navyše 10 vybraných iniciatív bude mať možnosť prezentovať svojich aktivity v Optimistane Nadácie Orange na festivale Bažant Pohoda.

Bystrický projekt OZ za! amfiteáter bol medzi tromi víťaznými

Medzi 10 vybranými najzaujímavejšími projektmi bol aj jeden z Banskej Bystrice. Konkrétne pod č. 2 súťažil projekt LETNÉ KINO bb amfiteáter 2015 (v celkovej hodnote 1.550 €)

Po vybojovanom znovuotvorení amfiteátra v Banskej Bystrici v lete 2014 predstavuje O.Z. za! amfiteáter svoju kľúčovú aktivitu tohto leta, ktorou je LETNÉ KINO bb amfiteáter 2015.  Hlavnou myšlienkou je za pomoci dobrovoľníkov nadviazať na dlhú históriu letných filmových večerov a širokej verejnosti ponúknuť na pravidelnej báze dobré a hodnotné filmy.

Amfiteáter má obrovský potenciál stať sa opäť živým miestom, kde ľudia spolu trávia čas pod holým nebom takmer na lúke s krásnym výhľadom na historické centrum mesta a okolitú horskú panorámu. Financie budú využité na autorské práva na filmy, náklady spojené s propagáciou a dokumentáciou, zabezpečenie alternatívy v prípade dažďa a ďalší materiál súvisiaci s otvorením letného kina.

Napokon v hlasovaní verejnosti bolo nasledovné poradie:

  1. Zátoka v meste (Trenčín) 1129 hlasov
  2. Letné kino amfiteáter 2015 (Banská Bystrica)   714 hlasov
  3. Open Centrum (Námestovo) 650 hlasov

„ĎAKUJEME VÁM VEĽMI PEKNE ZA VAŠE HLASY! Vďaka ním získava Letné kino na amfiteátri ďalšiu podporu z Nadácie Orange, čo mu výrazne pomôže toto leto sa na amfiteátri rozbehnúť, predovšetkým sa technicky zabezpečiť a pohnúť ďalej,“

napísali organizátori letného kina na svojom facebooku.

Nás teší, že k tomuto úspechu prispeli aj hlasy čitateľov Bystricovín po výzve k hlasovaniu, ktorú sme zverejnili 9.júna na našom portáli. Premietanie na amfiteátri začalo 16.júna filmom Martina Šulíka „Záhrada“ a pokračuje v utorok 30.júna dokumentom Jaroslava Vojteka „Tak ďaleko, tak blízko“.

Tak ďaleko, tak blízko

Dokumentárny film vznikal dlhých 7 rokov, počas ktorých režisér Jaroslav Vojtek zaznamenával dospievanie štyroch detí s rôznymi druhmi autizmu. Tak vážnu tému poňal pozitívne a s ľahkosťou, hlavných hrdinov si divák okamžite obľúbi a o to intenzívnejšie s nimi prežíva ich každodennú realitu. Stane sa svedkami ich krehkých radostí zo života a na konci filmu sa zaručene bude usmievať.

https://youtu.be/ZdyZQmWo7m4

Vstupné: 2,5 / 3,5 € (je možné zakúpiť si aj vstupenku 2+1, vďaka ktorej získate ktorékoľvek tri premietania za cenu dvoch). Organizátorom je O.Z. za! amfiteáter Viac informácií získate na: https://www.facebook.com/groups/1651103938444062/ alebo novej oficiálnej webovej stránke amfiteátra: www.bbamfiteater.sk či na stránkach www.artne.sk.

 

Autor: (mt), Foto: fb za! amfiteáter