Primátor s konateľom BPM odovzdali nájomníkom bytov na Severnej eSprávcu

SPRÁVY
8 /

Rekonštrukciou bývalej budovy SAV na Severnej ulici  vybudovala mestská spoločnosť BPM s.r.o. 30 nájomných bytov pre mladé rodiny aj s vybavenosťou. Išlo o  viac ako 1,5 miliónovú investíciu, ku ktorej patrí aj vybavenie domácností novou mobilnou aplikáciou  eSprávca. .

Elektronický správca 30 nájomných bytov pre mladé rodiny

BPM s.r.o. v spolupráci so spoločnosťou eGlu s. r. o. prichádza ako prvý na trh s mobilnou aplikáciou eSprávca. Pilotný projekt sa spustil vo štvrtok  29. januára 2015 za účasti primátora mesta Banská Bystrica Jána Noska. BPM rozširuje svoje služby v oblasti správy bytov a ponúka možnosť využívať mobilné zariadenia pre ich skvalitnenie. Unikátny elektronický správca zabezpečí efektívnu a komfortnú komunikáciu so zákazníkom.

„Oceňujem spoluprácu s konateľom BPM s.r.o. i pánom primátorom, vďaka čomu vznikla táto nová aplikácia pre mobilná telefóny a tablety. Ide o pilotný projekt v Banskej Bystrici, ktorý bude slúžiť správcom i užívateľom bytov s jednoduchým ovládaním. Som rád, že ako prví ju budú môcť prakticky využiť mladé rodiny v tomto čerstvom bytovom dome,“

uviedol pri prezentácii softvérovej novinky Maroš Košík zo spoločnosti eGlu s.r.o.

Primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko spolu s konateľom BOM s.r.o. mesta Jánom Šabom odovzdali nájomníkom bytov bezplatne tablety s možnosťou inštalácie novej aplikácie.

 „Riešenie bytovej otázky pre mladých Bystričanov s rodinami patrí medzi priority mesta a prvým výsledkom je 30 nájomných bytov na Severnej. K lepšiemu komfortu nájomníkov a správe bytovky slúži aj tento unikátny mobilný systém eSprávca s ľahkým ovládaním.. Zjednoduší a najmä urýchli prácu odborným technickým pracovníkom Bytového podniku mesta,“

vysvetľuje Ján Nosko.

Elektronický správca poslúži na zaznamenávanie a hlásenie závad, ich reporting, oznamovanie povinných skutočností  nájomníkom, ale aj doloženie fotografickou dokumentáciou.

Cieľom eSprávcu je pružne reagovať na meniace sa podmienky a zabezpečiť tak stály kontakt so zákazníkom, čo sa odzrkadlí v neustálom vývoji aplikácie. Elektronický správca poskytne užívateľom detailné a okamžité informácie,“

dodáva Ján Šabo.

Investorom a správcom bytov je mestská spoločnosť BPM s.r.o.

Bývalý objekt SAV kedysi prešiel do majetku mesta. To však vo svojom rozpočte dlhodobo nevedelo nájsť finančné zdroje na jeho rekonštrukciu. Pred vyše rokom  prišiel  konateľ BPM s.r.o. Ján Šabo s návrhom, že vzhľadom na dobrú finančnú kondíciu firmy vedia v tejto veci mestu pomôcť bez nárokov na mestský rozpočet. Mestské zastupiteľstvo potom schválilo odpredaj prázdneho objektu po SAV  za reálnu cenu pozemku, s prevodom práv a povinností stavebníka na mestskú spoločnosť.

Vlani v decembri sa odovzdávalo 30 nájomných bytov pre mladé rodiny. BPM s.r.o. ako vlastník bytového domu uzavrel nájomné zmluvy s vybranými užívateľmi, ktorých na základe vyhodnotenia došlých žiadostí po splnení stanovených podmienok vybrala komisia zložená zo zástupcov mesta, spoločnosti BPM a jej dozornej rady.

Okrem zväčša dvojizbových bytov  s balkónmi za prijateľné nájomné sa v zrekonštruovanom 9-podlažnom objekte vytvorili na prízemí priestory pre občiansku vybavenosť. Bude tu materská škôlka so samostatným vstupom a lekárske ambulancie.

Pred bytovkou je nové parkovisko a investor po dohode s mestom dá do poriadku aj susedné ihrisko, ktoré bude slúžiť všetkým obyvateľom tejto časti mesta.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová