Foto: Primátor dostane len základný plat!

TÉMA TÝŽDŇA
44 /

Na búrlivom zastupiteľstve poslanci schválili 2636 eur mesačne pre primátora, 1581, 60 pre viceprimátorku, ktorou sa stala Katarína Čižmárová (SDKÚ-DS).

gogola_rybarDnes rokuje Mestské zastupiteľstvo v Banskej Bystrici. Jedným z mediálne najatraktívnejších bodov bolo schválenie výšky platu primátora mesta Petra Gogolu. Prednosta MsÚ Miroslav Rybár navrhol primátorovi navýšenie základného platu o 30%.

S tým nesúhlasili poslanci koalície SMER-SNS-HZDS a poslanec Andrej Refka navhrhol určiť primátorovi len základný plat, teda 2 636 eur. V prípade dobrých výsledkov by mohlo dôjsť k jeho navýšeniu. Poslanci tento návrh po diskusii schválili. Peter Gogola bude mesačne dostávať 2 636 eur.

refka

Nový poslanec za Sásovú Andrej Refka navrhol primátorovi základný plat. Viac až keď ukáže výsledky.

[poll id=“50″]

Nasledovalo hlasovanie o plate viceprimátorky, ktorý primátor navrhol vo výške 70% svojho platu. Aktívny nový poslanec Refka podal návrh, aby viceprimátorka poberala plat vo výške 20% platu primátora, keďže je zároveň zamestnaná aj na Univerzite Mateja Bela. Proti tomuto návrhu vystúpilo viacero poslancov z klubov SDKÚ – DS a BBA. Po rokovaní poslaneckých klubov a novej informácii, že Katarína Čižmárová bude uvoľnená na plný výkon funkcie viceprimátorky poslanci schválili jej plat vo výške 60%, čo je 1581,60 eur.

cizmarova

Viceprimátorkou bude žena: Katarína Čižmárová. Plat: 1 581, 60 eur.

Zdroj: Bystricoviny.sk (Miro Toman), foto: Šimon Staš