Príďte si odpáliť Betlehemské svetlo na Námestie SNP v pondelok a utorok

SPRÁVY
0 /

Ako sme už informovali, v sobotu 20.decembra  budú skautské hliadky už od skorého rána roznášať Betlehemské svetlo vlakmi po celom Slovensku. Dostane sa dokonca aj na najvyššie obývané miesto na Lomnickom štíte.

Bude to už 25. raz, čo chlapci a dievčatá zo Slovenského skautingu postupne roznesú Betlehemské svetlo do domácností, nemocníc, kostolov, azylových domov, domovov sociálnej a opatrovateľskej starostlivosti, prakticky všetkým, ktorí si ho nebudú môcť prevziať na určených stanovištiach. Ľudia si ho môžu prísť odpaľovať aj na predvianočných svätých omšiach a pobožnostiach.

Banskobystrickí skauti si prevezmú Betlehemské svetlo od posádky zo zrýchleného vlaku Strečno v sobotu o 11:33 hod. Počas poslednej adventnej nedele 21.decembra ho slávnostne odovzdajú v Katedrálnom chráme sv. Františka Xaverského na večernej svätej omši o 18:00 hod..

Bystričania si ho potom budú môcť odpáliť a preniesť domov k štedrovečernému stolu v kostoloch alebo si ho odpáliť na Námestí SNP pri Mariánskom stĺpe v pondelok 22.decembra a utorok 23.decembra  od 15:00 – 17:00 hod.

Betlehemské svetlo má spájať ľudí. V jednotlivých obciach a  mestách Slovenska  sa tak v stredu 24.decembra na Štedrý deň vytvorí symbolická „Reťaz svetla“.

Autor: (mt), Foto: Ilustr.